Shop till you drop! De beste NYC outlets

Shop till you drop! De beste NYC outlets

New York is een onwijs prijzige stad om in te leven: de huur, je boodschappen, een biertje of cocktail en bepaalde services zijn aanzienlijk duurder dan in Nederland. Helaas ben ik er nog steeds niet helemaal aan gewend, maar gelukkig staat er tegenover dat je veel kleding juist goedkoper kunt scoren. Zeker als de dollar een gunstige koers heeft, wordt het shoppen extra leuk! Ben je een echte koopjesjager en heb je het geduld om die ene schat te vinden? Dan ben je in outlet stores aan het goede adres. Ik geef je graag een overzicht van de beste, leukste en goedkoopste outlets.

Century21
Century 21 is de bekendste outlet van New York. Een jaar of vijf geleden bezocht ik de vestiging bij Ground Zero voor het eerst en ik kan me herinneren dat ik de winkel enorm vond tegenvallen: rommelig en weinig bekende merken. Afgelopen week nam ik een kijkje in de Upper West Side winkel (UWS) en werd ik blij verrast. Vooral de tassen- en schoenenafdelingen waren mooi gesorteerd en hadden interessante deals. Om de kledingrekken door te worstelen moet je een hoop geduld hebben, maar als je de tijd neemt, kun je echt wel mooie dingen van Michael Kors, Calvin Klein, DKNY, Guess en 7 For All Mankind vinden. Ook scoor je er sterk afgeprijsde lingerie van Calvin Klein. Bij de schoenen zag ik prachtige Manolo Blahniks en Jimmy Choo’s. Nog steeds vrij prijzig en iets minder feestelijk om in een outlet te kopen natuurlijk, maar mocht je je voeten een keer ultiem willen verwennen, dan is dit je kans. Ook is er véél kinderkleding en speelgoed. Het toverwoord is geduld!

Dowtown: 22 Cortlandt Street (tussen Church & Broadway)
UWS: 1972 Broadway (tussen 66th & 67th)
Brooklyn: 472 86th Street (Bay Ridge Brooklyn)

DSW (Designer Shoe Warehouse)
DSW is niet echt een outlet-outlet, maar wel een hele fijne winkel om afgeprijsde schoenen te vinden. Het aanbod is groot, de winkels zijn ruim opgezet (zeker die aan 34th Street) en je kunt zelf de passende maat pakken. Ook hebben ze mooie accessoires (Happy Socks!).

UWS: 2220 Broadway en 79th Street
Midtown: 213 West 34th Street (tussen 7th en 8th Avenue)
Union Square: 40 East 14th Street

Loehmann’s
Loehmann’s is een beetje rommelig, maar heeft mooie merken in de collectie als Rag & Bone en Theory. Ook de zonnebrillen afdeling is interessant. Ik scoorde er laatst een mooie Oscar de la Renta bril voor $52. En mocht je onverwacht een gala of chic feest hebben: genoeg gala- en cocktailjurken te vinden!

Chelsea: 101 7th Avenue
UWS: 2101 Broadway (bij 74th Street)
Brooklyn: 2807 East 21st Street

Fox’s
Om eerlijk te zijn twijfelde ik even of ik hier naar binnen moest gaan. Van buiten lijkt Fox’s net een Miss Etam. Eenmaal binnen moet je weer een hoop geduld opbrengen om iets moois te vinden (veel kledingstukken waarvan er maar één was), maar het aanbod van Michael Kors is best oke. Op de tassenafdeling heb ik een tijdje staan watertanden bij de stoere tassen van London Fog.

UWS: 2234 Broadway (bij 80th Street)
Brooklyn: 911-927 Kings Highway

TJ Maxx
Fijne winkel voor goedkope handtassen van bijvoorbeeld Calvin Klein en Michael Kors.
Meerdere vestigingen op Manhattan, kijk voor de exacte adressen op hun website.

Woodbury Common Preminum Outlets
Dit is een échte Amerikaanse outlet met wel 220 winkels. De deals schijnen erg goed te zijn, maar je moet er wel de stad voor uit. Woodbury ligt ten noordwesten van Manhattan, op een uurtje rijden. Groupon heeft vaak aanbiedingen voor een bustrip, maar als je die niet in de gaten wilt houden is een Chinatown bus (verwacht geen luxe!) een goede optie. Voor $20 heb je een retour. Tickets kun je van te voren online reserveren.

498 Red Apple Court
Central Valley, NY 10917
(845) 928-4000

Koffer vol geladen? Denk er wel aan dat er douane-regels gelden voor alles wat je meebrengt naar Nederland. Kijk op de website van de douane voor alle details.

FacebookTwitterGoogle+Email

One Response to “Shop till you drop! De beste NYC outlets”

  1. elles says:

    Joyce, wat een feest je blog. Ik vind je geweldig. Wat een werk dit alles (blog zelf ook, dus hulde!) Alles wat ik wil weten op een leuke, vrolijke en overzichtelijke manier gepresenteerd en geschreven. Iedere dag een beetje lezen tot we opstijgen en neerstrijken begin oktober in Bushwick. Dank! Dank! Dank!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>