Slaap in mijn NYC appartement!

Slaap in mijn NYC appartement!

DISCLAIMER: Inmiddels woon ik weer in Nederland (zie ook mijn bio), dus helaas is het appartement niet meer te huur.

Als Michiel en ik aan het reizen zijn (en dat doen we graag en vaak), verhuren we ons appartement altijd via Airbnb. Dat helpt ons het reizen te bekostigen en het maakt onze gasten blij, want wie wil zich niet even een échte New Yorker voelen?

Het appartement aan Jones Street is dit jaar nog vrij van 10 tot en met 14 mei en ik dacht: misschien is er wel een Nederlandse of Vlaamse lezer die interesse heeft.

Als je in ons huisje slaapt, dan:

 • heb je uiteraard het hele appartement (1 tweepersoonsbed en 1 tweepersoonsslaapbank) voor jezelf
 • woon je heel eventjes in een van de beste wijken van Manhattan, op het randje van Greenwich Village en de West Village
 • zit je een half blok bij maar liefst 2 metrostations vandaan, alles is dus super gemakkelijk te bereiken
 • zorg ik voor een hele lijst met hotspots en andere aanbevelingen
 • kun je je eigen ontbijtje (of lunch, of avondeten) maken: interessant voor de budgetreiziger
 • train je je beenspieren, want je moet wel vier trappen op om er te komen
 • krijg je gewoon zoveel meer mee van het ECHTE New York!

Geïnteresseerd? Check mijn advertentie op Airbnb.

Je kan me ook altijd mailen via info@joycesintnicolaas.nl [mailen over andere data heeft geen zin - in de kalender bij de advertentie kun je precies zien wanneer het appartement beschikbaar is]

airbnb

Jones Street

FacebookTwitterGoogle+Email

19 Responses to “Slaap in mijn NYC appartement!”

 1. SanneWierda says:

  Wat een goed idee! Helaas ga ik dit jaar niet meer naar NYC. :-( Maarre, ben je nooit bang dat je huis gesloopt is als je terugkomt van vakantie?

  • Joyce says:

   Ha Sanne! Eigenlijk niet nee. Sowieso vragen we borg en juist doordat Airbnb met ratings (van zowel host als gast) werkt, weet je vrij goed met wie je te maken hebt. 99,9% van de mensen is gewoon te vertrouwen, is mijn motto :-) .

 2. Marieke says:

  Ohh zo leuk! Ik wou echt dat ik kon, maar het past helaas financieel niet in de planning dit jaar om naar NY te gaan.

 3. Felicia says:

  Hoi Joyce,
  Je app. ziet er geweldig uit, helaas niet beschikbaar wanneer wij naar NYC komen. Wij zoeken een app. in NY maar twijfelen qua wijk. We zijn een jong stel (27 en 32, serieus en werkend) die dichtbij het app een gezellige buurt met restaurants en barretjes willen. Welke wijk kan jij ons aanraden?
  thx voor je leuke website, heb er veel tips kunnen vinden die we zeker gaan gebruiken! :-)
  groetjes, Felicia

  • Joyce says:

   Ha Felicia,
   Leuk dat jullie op zoek zijn naar een appartement! Mijn favoriete wijken – in volgorde van allerleukst naar ietsje minder leuk:

   West Village
   Nolita
   Greenwich Village
   Meatpacking District
   SoHo
   East Village
   Lower East Side
   Chelsea
   Upper West Side & Morningside Heights
   NoHo
   Flatiron
   Union Square
   Midtown West (maar dan moet je wel tegen de drukte kunnen)

   Deze buurten zijn wat mij betreft iets minder leuk om te verblijven (maar dat blijft best wel persoonlijk natuurlijk) Upper East Side, Midtown East, Gramercy, Chinatown (wel om te bezoeken hoor!), Alphabet City, Financial District en Battery Park.

   Succes!

   • Tess says:

    Hee Joyce,
    Wat een geweldige blog heb je! Ik en drie vrienden hebben een reisje naar New York geboekt, maar omdat dit allemaal nogal last minute is zijn wij nu snel op zoek naar een betaalbaar appartement. Wij hebben een appartement gevonden in de wijk Harlem, maar vroegen ons af of deze wijk veilig is (vrij dichtbij Central Park)? Of heb jij misschien nog goede tips voor ons? Wij zullen van 1 tot 6 juni in New York verblijven.
    Groetjes Tess

 4. Esther says:

  Oh, wat een fijn appartement. Superslim dat je het verhuurt als je er zelf niet bent. Leuke accom in NYC is goud waard :-)
  Ik heb je op AirBNB bij mijn favorieten gezet!
  Groetjes,
  Esther.

 5. Kim says:

  Wat leuk! Ik zet je appartement op mijn lijstje voor binnen een paar jaar. Volgende maand ga ik naar Rome en ik heb voor de eerste keer via AirBNB geboekt, ben benieuwd hoe het me gaat bevallen.

 6. Irene says:

  Hallo Joyce,

  Heel erg leuk om je blog te lezen! Krijg ik heel veel zin om naar NY te komen.

  Eind mei gaan mijn vriend en ik (26 en 27) naar NYC. We zijn aan het zoeken naar een leuk, veilig en betaalbare slaapplaats. Ken jij misschien iemand die ook zijn/haar appartement verhuurd via AirB&B? Of kun jij ons een hostel aanraden?

  Bedankt alvast!!

  Groet, Irene

  • Joyce says:

   Hoi Irene,

   Mooie tijd van het jaar om naar NYC te gaan! Ik ken wel wat mensen die hun appartement verhuren, maar de meeste gaan eind mei weer (voorgoed) naar Nederland terug, daar heb je dus niets aan..
   Kijk voor budgetslapen in hotels eens naar het Yotel, Pod Hotel en Citizen M. Airbnb’s in Brooklyn zijn meestal goedkoper dan in Manhattan.

   Hostels:
   Urban Oasis, Manhattan
   Hostelling International in de Upper West Side
   Q4 Hotel, Long Island City (dat ligt in Queens, vlakbij de East River. Niet ver van Manhattan, al doet de naam anders vermoeden)
   New York Loft Hostel, Brooklyn – East Williamsburg

   Succes!

 7. Junte Uiterwijk says:

  Hoi Joyce,

  Lijkt ons erg leuk in je appartement te verblijven! Ik heb je een mailtje gestuurd, omdat ik niet zo snel wijs werd uit de airBnB site…

  Hoor graag van je,

  vriendelijke groet,

  J. Uiterwijk

 8. Moortje says:

  He Joyce,

  Wat een leuk idee! Nou klik ik op jouw link naar jouw advertentie op de Airbnb site maar krijg helaas niet jouw app te zien. Nu moet ik gaan zoeken tussen de 1000+ aanbiedingen :D help!

  x Moortje

  • Joyce says:

   Hoi Moortje!
   Het klopt dat je niet meer bij de advertentie kunt, want inmiddels ben ik weer terugverhuisd naar Nederland. Om je zoektocht wat makkelijker te maken raad ik je aan mijn artikelen met tips over Airbnb te lezen (onder het kopje ‘slapen’) en voordat je gaat zoeken te bedenken in welke wijk je het liefst wil zitten. Mocht je tot een selectie zijn gekomen, dan kun je mij altijd een aantal links doorsturen via info@joycesintnicolaas.nl en dan kan ik je wel adviseren of het al dan niet slimme keuzes zijn.
   Succes!
   Groeten,
   Joyce

   • Moortje says:

    Wat een sukkel ben ik ook, ik had op verzenden geklikt en ging verder rondneuzen op jouw website. Toen kwam ik inderdaad tegen dat je terug bent verhuisd. Sorry! Maar super bedankt voor je informatie, ga ik zeker gebruik van maken. Hoe denk jij over Wimdu.nl? Ik zie verschillende leuke app maar krijg het idee dat je dan samen met die mensen daar ‘woont’.

    Moortje

    • Joyce says:

     Ha Moortje,
     Wimdu is in veel opzichten gelijk aan Airbnb, je kan dus ook een eigen appartement boeken. In de linkerkolom kan je selecteren of je of zoek bent naar een appartement, huis of prive-kamer. Dat laatste moet je dus niet aanvinken. Veel succes!
     Hartelijke groeten,
     Joyce

 9. Esther Zillig says:

  Hoi Joyce,
  Wat een leuk blog heb je met mijn zus ga ik 16 september voor 6 dagen naar New York. Via via hebben wij de tip gekregen via Airbnb te boeken, het zit ons niet mee met het vinden van een appartement, wellicht heb jij nog tips. Wij zijn dus 2 zussen hebben allebei een goede baan.Ik hoop dat je een reactie wilt plaatsen.
  Met jouw tips gaan we zeker deze mooie stad als een beleving zien.

  Groetjes Esther

  • Joyce says:

   Hoi Esther,
   Ik ben wat laat met mijn reply, maar mijn grootste tip is in Brooklyn te kijken. Dat is toch iets minder gewild en daarom is de beschikbaarheid beter. Half september is top toeristenseizoen, dus het zal zeker lastig zijn. Goede wijken om te kijken zijn iig Williamsburg, Park Slope, Fort Greene, Brooklyn Heights, DUMBO, Carroll Gardens, Boerum Hill en Cobble Hill.
   Heel veel succes!!

 10. Hallo Joyce, we kwamen toevallig op jouw site terecht. Erg leuk! Wij (ouder echtpaar) willen zo graag onze kleindochter eens zien. Ze woont met haar ouders in Upper East 86e straat. Helaas hebben ze te weinig ruimte om ons te herbergen. Als we gaan willen we minstens een week of twee. Wanneer ben jij 2 weken weg? Misschien kun je dan ook doorgeven wat de kosten zijn. We hopen dat we nu eindelijk een plekje gevonden hebben, want de hotels in NY zijn wel heel erg duur.
  Met vriendelijke groeten,
  Joop en Carla

 11. Ik zag dat je weer in Nederland woont. Weet je misschien een leuk adresje?
  Sorry, ik had niet doorgelezen!
  Joop

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>