Sleep no More: meest bijzondere theaterervaring ooit

Sleep no More: meest bijzondere theaterervaring ooit

Tijdens mijn laatste maand in New York heb ik véél gedaan. Een van de dingen die ik van mijn bucketlist kon afstrepen was het meemaken van de theaterperformance Sleep no More in het McKittrick Hotel. Een waanzinnig gave ervaring, die ik graag met je deel. Zonder spoilers, want tot en met september kun je er nog naartoe!

sleep no more new york city

In Sleep no More ga je op ontdekkingstocht door het McKittrick Hotel. Dit jaren twintig/dertig ‘hotel’ wordt bewoond door karakters uit Shakespeares MacBeth. De ruimtes zijn donker, macaber, maar ook tot in ieder detail ingericht. Je ontdekkingstocht is helemaal individueel: je draagt een Venetiaans masker en volgt je eigen route door de vier verdiepingen van het hotel, bijvoorbeeld door een bepaald personage te volgen. Op de manier construeer je een eigen verhaal.

In 2,5 uur liep ik alleen door surreële ruimtes, rende ik achter de acteurs aan, raakte ik de weg kwijt, waande ik me in een flim noir, was ik getuige van bizarre scenes en bedacht ik me de hele tijd hoe uniek deze ervaring was. Ben je theaterliefhebber, of wil je gewoon iets heeeel bijzonders meemaken? Gaan!

Goed om te weten:

- Op dit moment kun je kaartjes kopen tot en met september 2014 (+/- $90 per kaartje). De show is al een aantal keer verlengd, dus de kans is groot dat je er later in het jaar ook naartoe kan.

- De performance duurt 2,5 uur. In die 2,5 uur moet je enorm veel lopen, dus trek comfortabele schoenen en niet al te warme kleding aan.

- Gezelschappen en duo’s worden gescheiden bij aankomst in het hotel. Ook mag je als toeschouwer niet praten. Ik vond dat stiekem een beetje eng, maar het is echt heel bijzonder om de performance individueel te ervaren en na afloop ‘jouw’ verhaal te vergelijken met dat van je gezelschap (ik bleek alle naaktscenes gemist te hebben, damn!).

- Ik heb deze blog expres vrij algemeen gehouden, maar kom je liever niet voor verrassingen te staan: lees dan de reviews op Yelp.

- Voorafgaand aan de voorstelling kun je dineren in The Heath en na afloop drink je cocktails in The Manderlay Bar of de rooftop van het hotel. Zeer bijzonder, want ook hier ademt alles een intiem en rokerig jaren twintig/dertig sfeertje uit, speelt het personeel hun rollen fantastisch en luister je naar steengoede jazz. Je kunt ook een reservering maken voor alléén het restaurant of de bar.

- Komt Sleep no More je vaag bekend voor? Kan kloppen, want in Gossip Girl seizoen 5, aflevering 7 speelt de performance een belangrijke rol.

- Andere ‘immersive’ of ‘interactive’ theatervoorstellingen in NYC: Then She Fell, Speakeasy Dollhouse (hierin krijgt het publiek een ware rol in de voorstelling), Fuerza Bruta en Accomplice (met als decor NYC zelf!).

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “Sleep no More: meest bijzondere theaterervaring ooit”

  1. Paul says:

    Klinkt super, maar helaas ga ik dit jaar niet meer. Het lijkt me een enorm bijzondere ervaring.

  2. Michiel says:

    De meest bijzondere ervaring die we afgelopen week hebben meegemaakt! Wat een indrukwekkende ervaring was dat. Neem de voorstelling die vroeg begint, zo maak je het meest mee. En lees vooral de tips op internet om zoveel mogelijk uit je avond te halen.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>