Mijn tips voor een solo-citytrip naar NYC

Mijn tips voor een solo-citytrip naar NYC

In je eentje een tripje maken naar NYC? Misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens je vakantieplanning. Toch is het een ideale stad voor een solo-vakantie. Simpelweg omdat er hartstikke veel te doen is, de stad ingesteld is op singles en ook nog eens heel veilig is. Laatst was ik tien dagen alleen in New York en ik had het enorm naar mijn zin. Ik geef je graag mijn tips om je solo-trip tot een succes te maken.

• Ik ben groot fan van Free Tours by Foot. Je boekt bij deze organisatie groepswandelingen onder leiding van een gids in alle leuke buurten. De gidsen zijn erg goed en na afloop betaal je wat je zelf vond dat het waard was. Ik hield als vergoeding meestal $15 aan. Ze bieden ook avondwandelingen, food tours en fietstours aan. Het voordeel voor de solo-reiziger: de tours zijn een ideale manier om leuke mensen te ontmoeten.

Ook de High Line en Central Park bieden gratis wandelingen onder leiding van een gids aan.

Bushwick Street Art Tour

• In NYC is het veel normaler om in je eentje uit ontbijten, lunchen, brunchen of dineren te gaan. Echt nergens waar ik binnen stapte werd raar opgekeken, dus culinair hoef je niets tekort te komen. Stiekem had ik soms wel een boek bij me om de tijd te doden, maar de meeste barmannen staan wel open voor een praatje ;-) .

• Super leuk: bij New Yorkers thuis dineren samen met een groep onbekenden. Dit regel je via EatWith, de ‘Airbnb voor thuisrestaurants’. Ik had een boeking staan bij twee Puerto Ricaanse amateurkoks met waanzinnig goede recensies, maar helaas werd het afgezegd omdat een van de hosts haar been had gebroken. Tip: boek je diner een paar weken van tevoren, want het is behoorlijk populair.

Eat With ; Hummus Brunch with Naama Shefi & Noam Bonnie ; Photo By: Eilon Paz

• Ook ideaal om actief bezig te zijn: een cursus of workshop doen. Kijk op coursehorse voor het enorme aanbod. Ik deed een fotografieworkshop die ik voor $29 via Groupon had gevonden. Mijn verwachtingen waren niet al te hoog gespannen, maar ik heb echt een hele leuke en leerzame middag gehad.

• Heb je een bijzondere hobby of zoek je een groep mensen om gewoon iets leuks mee te doen? Dikke kans dat je via Meetup gelijkgestemden vindt.

• In je eentje in een groot, anoniem hotel verblijven? Zou ik persoonlijk niet doen. Via Airbnb kan je ook een kamer bij iemand thuis huren. Lees goed de recensies en kies een leuke, betrouwbare host uit. Een hostel is natuurlijk ook een slimme plek om minder anoniem door het leven te gaan.

• Je kunt ook iets sportiefs gaan doen, bijvoorbeeld mee op een fietstour (Baja Bikes en Bikelyn zijn goede Nederlandse organisaties), yoga-en of een proefles van een sportschool, zoals Soulcycle, meepakken.

SoulCycle's "Ride With Soul" Best Buddies Benefit

En last but not least: doe vooral waar je zélf zin in hebt! Now it’s your time! Voor mij betekende dat uitgebreid shoppen, uren struinen in vintage winkels (geloof me, dan wil je geen man aan je zijde hebben) en eten bij de restaurantjes die ík leuk vond. Misschien betekent het voor jou lang uitslapen, een hele dag in Central Park doorbrengen of alle musea van de Museum Mile aflopen. Gewoon doen!

Ben jij weleens solo naar NYC geweest? Dan ben ik heel benieuwd hoe het je beviel. Laat je reactie hieronder achter.

FacebookTwitterGoogle+Email

12 Responses to “Mijn tips voor een solo-citytrip naar NYC”

 1. ingrid says:

  Wat een ontzettend leuke tips! Wij hopen voor een lange periode te verhuizen naar Brooklyn, dus ik kan hier wel wat mee!

 2. Annet says:

  Hoi Joyce,
  hoog tijd om je te bedanken voor al je leuke tips. Ik ben nu een week thuis na een maand (alleen) door New York gewandeld, gefietst, getoert te hebben. Inderdaad is NY een prima bestemming om te bezoeken als je alleen wilt gaan. Geen moment me eenzaam gevoelt (overigens sliep ik bij mijn gastdochter die veel moest werken) en heel veel tips van jou blog gehaald om te doen. Wat ik er nog bij zou zetten is om een dag de stad uit te gaan met een van de vele treinen die upstate gaan. Ik ben naar Cold Spring geweest (een prachtig oud stadje aan de Hudson River met prachtige vintage winkeltjes) en een dag op t strand van Mamaroneck vertoefd.Dit had ik echt nodig om de natuur weer te ervaren en frisse lucht te ademen. Ik blijf je blog lezen maar nu om te kunnen zeggen”he dat ken ik!”. Warme groet,
  Annet

  • Joyce says:

   Hoi Annet,
   Wat een leuk bericht!! Als je voor langere tijd in NYC zit, is het zeker een goed idee de stad af en toe uit te gaan. ‘Upstate New York’ aan de Hudson Valley is inderdaad geweldig en goed te bereiken met de trein.

 3. Kelly says:

  Wat heerlijk dat je in je uppie naar NYC bent geweest! Ik ben twee weken terug een paar daagjes in Londen geweest, in m’n eentje, en ik moet zeggen dat ik het ook heerlijk vond :)
  De bedoeling was om volgend jaar in m’n eentje naar NYC te gaan, maar heb toch wen beetje m’n twijfels.
  Hoewel jouw verslag mij toch weer aan het twijfelen heeft gezet, haha ;-)

  • Joyce says:

   Hoi Kelly, gewoon doen, zeker als je al ervaring hebt in solo reizen. Je kan natuurlijk ook 50/50 doen. Bijvoorbeeld de eerste paar dagen in je eentje en daarna met een partner/vriend/vriendin de rest van je trip doorbrengen.

  • Nathalie says:

   Hey Kelly, ben je ondertussen al in je eentje naar NYC geweest? Want ik ben aan het twijfelen om dit ook te doen en ben op zoek naar tips, mensen met ervaring..

 4. Thom says:

  Heerlijk daar! Lekker terras pakken en genieten.

 5. lianne says:

  Hallo Joyce!,

  Zo leuk jouw blog en ik heb nu zoveel zin om mijn 30ste verjaardag in NewYork te spenden! Ik ben er al eens geweest tien jaar geleden en heb toen mensen daar ontmoet. Nu ga ik weer alleen en slaap ik via via bij iemand in huis. Echter voel ik me daar toch onzeker over. Heb jij nog tips of iemand hier kennissen die eventueel een plekje zouden hebben in Maart? Ik heb uiteraard ook bij airbnb gekeken maar kom evengoed op vrij pittige kosten terecht… als alleenstaande moeder probeer ik dit tripje wel een beetje binnen de perken te houden.

  Groetjes, Lianne.

  • Joyce says:

   Hoi Lianne,

   Mooie plannen, maar ik begrijp dat je je wat onzeker voelt.

   Heb je op Airbnb alleen op hele appartementen gezocht, of ook op kamers bij mensen thuis? Scheelt in de kosten!

   Wat je zou verder kunnen doen, is een oproep plaatsen op het NL Borrels Forum (http://www.nlborrels.com/forum/28/), of in Dutch NYC (https://www.facebook.com/groups/163290443689158/?fref=ts).

   Verder kun je natuurlijk gaan couchsurfen. Volgens mij kun je op coachsurfing.org vrij gemakkelijk zien welke hosts betrouwbaar zijn.

   Én voor de echte avonturier: reizen via Tinder. Laatste hoorde ik een verhaal van iemand die daar een hele Nieuw Zeeland reis mee geregeld heeft, wellicht een optie voor mensen met heel veel lef.

   Heel veel succes, ik hoop dat het je lukt iets leuks te vinden!

 6. Miriam Wilkens says:

  Hi Joyce, wat een geweldige site is dit! Ik ga eind september voor de 9e keer naar NY waarvan voor de 2e keer alleen en ik heb al geweldige tips gelezen die mijn vakantie nog leuker gaan maken!
  Ik heb alleen wel een vraag over de deals bij Groupon. Mij lukt het niet om ze met mijn creditcard te kopen. Hoe heb jij dat gedaan?
  Groetjes,
  Miriam
  Rotterdam

 7. Kiki says:

  Ik heb afgelopen zomer mijn droomreis naar Thailand waargemaakt en New York is mijn volgende droom! Helaas ben ik inmiddels single maar ik weiger om mijn dromen op holt te zetten tot dat er iemand voorbij komt die dit met mij wilt waarmaken! Ik denk aan een 6 daagse (waarvan 4,5 dag op bestemming) trip naar New York in februari. Ik wil alleen iets meer weten over de volgende dingen: weer, veiligheid, vliegen vanaf Brussel en durf ik New York net zo hard te verkennen alleen als samen? Hebben jullie tips?

  • Joyce says:

   Hoi Kiki,

   Heel slim van je!
   Het weer kan in februari nog behoorlijk koud en nat (sneeuw) zijn. Ik heb een maand meegemaakt (2014) waarin er echt heel veel sneeuw lag continue. Aan de andere kant: de vliegprijzen zijn het laagst in die maand. Recent heb ik tickets gezien met Iceland Air voor eur 360 vanuit Amsterdam.
   Vanuit Brussel vind je trouwens vaak goedkopere tickets dan vanuit Amsterdam, maar je moet natuurlijk ook rekening houden met de kosten om in Brussel te komen.

   De veiligheid in de toeristische wijken van Manhattan is prima in orde. Tuurlijk moet je je gezonde verstand gebruiken, maar dat moet je overal. Ik reisde ook ‘s avonds laat met de metro, maar als je je er prettiger bij voelt, kan je natuurlijk altijd een taxi nemen. Die zijn niet zo duur in NYC.
   En of je NYC net zo hard in je eentje durft te ontdekken? Dat is voor mij van een afstandje natuurlijk lastig in te schatten. Het is een stad die erg gewend is aan singles, uiteten gaan is bijvoorbeeld echt niet gek in je eentje, maar zelf zou ik niet zo snel in mijn eentje naar een club gaan bijvoorbeeld.
   Voor uiteten gaan bij iemand thuis (met een groep onbekenden) kijk je op eatwith.com. Verder kun je altijd kijken op meetup.com of er activiteiten zijn waar je je bij aan kunt sluiten.

   Veel voorpret gewenst!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>