SoulCycle: clubben op je spinningfiets

SoulCycle: clubben op je spinningfiets

Mijn lijst met to-do’s tot en met mei wordt langer en langer. Er staan genoeg restaurants, musea, gratis activiteiten en sportieve bezigheden op om me non-stop bezig te houden. Op sportief gebied wilde ik al heel lang een keer SoulCycle uitproberen, hét recente Amerikaanse succesverhaal op het gebied van fitness. Deze ‘spinningtempels’ zouden bezocht worden door celebrities, een oase van service zijn en de workouts… die zouden zo leuk en effectief zijn, dat de leden met liefde de absurd hoge fees betalen.

Toen mede-blogger Carlissa mij tijdens onze eerste ontmoeting in New York vroeg of ik nog een leuke activiteit voor het weekend wist: riep ik spontaan “Spinnen bij SoulCycle!” Dat zag zij ook wel zitten, dus schreven we ons in voor een les op zaterdagochtend.

Helaas was ik die dag ziek en moest ik mijn les verzetten. Carlissa deed natuurlijk wel braaf mee. Haar verslag zul je ongetwijfeld kunnen lezen op www.carlissaremmerswaal.nl.

SoulCycle NoHo NYC

Goed, deze week was het dus tijd voor mijn uitgestelde les. Vooraf reserveerde ik mijn fiets online en na een lange dag werken bij het koffietentje was het tijd om te gaan zweten bij SoulCycle in NoHo, een van dé studentenwijken van New York (NYU).

Als ‘Firsttimer‘ moest ik natuurlijk even op weg geholpen worden met het vinden van de juiste spinningschoenen en het bemachtigen van een kluisje. Dat was prima geregeld, want een van de baliemeisjes nam me onder haar hoede. Wat meteen opviel: SoulCycle is licht, schoon en prachtig ingericht; het concept klopt gewoon. Minpuntje is wel dat net als overal in New York er een chronisch ruimtegebrek is. De kleedkamersetting leek op een horrorscene uit de Drie Dwaze Dagen bij de Bijenkorf. De faciliteiten zijn er wel, maar er is absoluut geen ruimte om je te verkleden, of om na afloop relaxed te douchen. Minpuntje.

Dan de les! Stel je een niet al te grote ruimte voor met zestig spinningfietsen die heel dicht bij elkaar staan. En een heleboel vrouwen. Een beetje claustrofobisch, maar gelukkig werkte de airco vrij aardig.

Ik installeerde me zonder al te veel problemen op mijn spinningfietsje (de afstelling werkt hetzelfde als bij alle spinningfietsen) en maakte kennis met Akin, de instructeur. En toen… ik liet het maar gewoon over me heen komen, maar we gingen er HARD in. Men, de eerste 10 minuten gingen we meteen bergop, mijn longen begaven het zowat.

Maar toen ik eenmaal in het ritme zat, begon ik het steeds leuker te vinden. Ik begreep wat er zo anders is aan dit concept: de muziek klopt, Akin wist de zaal echt op te zwepen en opgeven was gewoon geen optie (al is het mooie van spinnen natuurlijk dat je de afstelling lekker zelf in de hand hebt). Akin ging er zelf ook vol in; geen laffe instructeur die stiekem amper meetrapt dus. Op bepaalde momenten leek het meer op dansen op je fiets, heel gaaf!

SoulCycle's "Ride With Soul" Best Buddies Benefit

Ik vond het absoluut de moeite waard om SoulCycle uitgeprobeerd te hebben – al is het maar om er over mee te kunnen praten. Ben je een fitnessfanaat en kun je ook tijdens je citytrip niet zonder een dosis beweging? Probeer dan absoluut een les uit, want het is super inspirerend en motiverend en vooral LEUK!

Pro’s

 • Je hebt gegarandeerd een effectieve en leuke workout. De instructeurs zijn enorm gedreven.
 • De studio’s zijn van veel gemakken voorzien: kranen met gefilterd water, handdoeken en leenschoenen.
 • Het reserveringssysteem werkt fantastisch en het personeel is aardig en behulpzaam.

Con’s

 • De prijs: een losse les kost $34. Schoenenhuur is $3.
 • Het ruimtegebrek in zowel de kleedkamers als de fitnessstudio.

Handig om te weten

 • Als firsttimer betaal je $20, inclusief schoenenhuur. Het was niet mogelijk online te reserveren, dus ik heb deze les telefonisch gereserveerd. Je moet dan meteen je creditcardgegevens doorgeven. Dit is heel gewoon in de VS en je kan erop vertrouwen dat alleen die ene les wordt afgeschreven.
 • Je hoeft geen handdoeken mee te nemen; er ligt er een klaar op je spinningfiets en volgens mij zijn er bij de douches ook handdoeken te vinden.
 • Neem voldoende water mee (of koop het in de studio). Ik had tijdens de les alleen een halve liter bij de hand, eigenlijk te weinig.
 • Er zijn meerdere locaties in NYC. Check de website.

Meer sporttrends in NYC

Spinnen is natuurlijk niet nieuw, maar SoulCycle pakt het wel anders aan dan de meeste sportscholen (en er zijn inmiddels natuurlijk ook andere studio’s die het trucje van SoulCycle afgekeken hebben, zoals FlyWheel).

Zin om zo’n trend uit te proberen, maar is spinnen niet zo jouw ding? Kijk dan eens naar:

 • Piloxing: een combi van pilates en boksen. Klassen worden onder andere aangeboden door Elements Fitness Studio.
 • Dance Motivation Fitness: dansen en krachttraining in een swingende 50 minuten durende workshop. Middenin het Theater District kun je voor $25 met z’n tweeën een les volgen bij DMF.
 • CrossFit. Een gevarieerd workout parcours met gewichten. Probeer het gratis uit bij CrossFit NYC.
 • Beautiful Ballet / Barre. Workouts geïnspireerd op ballet beloven je lange spieren. Kijk hier voor adressen.

Misschien vind je dit ook leuk:

Een beetje sportief in NYC

Spierpijn van al het lopen? Gratis yogalessen in NYC

Hardlopen in New York

Credits foto’s:
Purpose Generation

FacebookTwitterGoogle+Email

One Response to “SoulCycle: clubben op je spinningfiets”

 1. carlissa says:

  Leuk leuk leuk! :) Jammer dat we niet tegelijk waren, maar dat doen we de volgende keer gewoon ;-)

  Mijn verslag komt er inderdaad ook nog aan haha
  XX

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>