Let’s Go Rangers! Alles over een sportwedstrijd bijwonen

Let’s Go Rangers! Alles over een sportwedstrijd bijwonen

Laatst ben ik voor het eerst naar een ijshockeywedstrijd van de New York Rangers in Madison Square Garden geweest. Een waar spektakel, heel gaaf om mee te maken! Omdat ik geen idee had wat ik kon verwachten en vooraf weinig informatie over zo’n wedstrijd kon vinden, heb ik maar even een eigen FAQ over een sportwedstrijd bijwonen geschreven. Komt-ie!

Waarom zou ik een sportwedstrijd willen bijwonen?

Iets Amerikaanser dan al het spektakel rondom een sportwedstrijd kan ik me bijna niet voorstellen. Of het nu honkbal, basketbal, American football of ijshockey is, het is één grote show. De sportprestaties zijn absoluut belangrijk, maar de sfeer en het entertainment rondom een wedstrijd vind je volgens mij niet zo snel ergens anders ter wereld. Uniek dus!

Welke sportwedstrijden zijn de moeite waard om live te zien?

Bovengenoemde sporten zijn het populairst. Honkbal is dé zomersport. Basketbal, football en ijshockey zijn de sporten voor het winterseizoen.

Natuurlijk geldt: hoe beter het team, hoe beter de opponent en hoe hoger ze in de ranking staan, hoe leuker. Ben je een echte sportfanaat, dan kan je hier natuurlijk op letten. Wil je gewoon een keer de sfeer van een wedstrijd proeven, dan maakt het niet zoveel uit naar welke sport of wedstrijd je gaat, het is sowieso leuk om mee te maken.

Wat nog wel een selectiecriterium kan zijn, is de duur van de wedstrijden. Honkbal duurt met gemak zo’n 4,5 uur en football 3 à 4 uur. Hockey- en basketbalwedstrijden duren minder lang, maar met al het entertainment er omheen, breng je al gauw zo’n 3 à 3,5 uur door in het stadion.

New Yorkse teams en hun thuishavens:

• Honkbal: Yankees (Yankee Stadium) en Mets (Citi Field)
• Basketbal: Knicks (Madison Square Garden) en Nets (Barclays Center)
• American Football (‘football’): Jets (MetLife Stadium) en Giants (MetLife Stadium)
• Ijshockey (‘hockey’): Rangers (Madison Square Garden / ‘the Garden’) en Islanders (Nassau Coliseum)

Alle stadions zijn goed met de metro te bereiken. Alleen het MetLife stadion ligt wat verder van de stad vandaan, maar daar kun je komen met de trein.

New York Rangers www.jsny.nl

Hoe kom ik aan kaartjes en hoeveel kost zoiets?

Via de websites van de betreffende teams word je meestal doorgestuurd naar het reserveringssysteem van Ticketmaster voor kaarten. Met een creditcard kun je daar je kaarten kopen, ook als je geen seizoenskaart hebt.

Ik kocht onze kaarten voor ijshockey via Stubhub.com, een website waar particulieren hun kaarten doorverkopen. Het is een ideaal systeem, want Stubhub garandeert dat je kaarten echt zijn en, anders dan bij Marktplaats of Craigslist, hoef je niet zelf te communiceren met de verkoper. Ook kun je met PayPal betalen, handig als je geen creditcard hebt.

Wij betaalden $57,50 per kaart. Dat viel mee, belangrijke wedstrijden of wedstrijden in een vakantieperiode kosten aanzienlijk meer. Wat mij hielp: bedenken hoeveel geld ik er maximaal voor over zou hebben en op die prijs de zoekresultaten filteren.

Wat kan ik verwachten bij een Amerikaanse sportwedstrijd?

Meer dan alleen sport! Enthousiaste en soms super fanatieke supporters, het volkslied, het eren van ‘veterans’ (deze zomer was ik bij een wedstrijd van de Yankees en daar moest iedereen gaan staan voor de aanwezige families van veteranen), liters cola, bier en vette snacks, cheerleaders of andersoortig vermaak.

Voordat ik naar die ijshockeywedstrijd ging wist ik niet goed of ik agressieve supporters kon verwachten. Hockeygangers staan om bekend om hun – uhm – temperamentvolle karakter. Het viel alles mee. Twee blonde meisjes tussen de bierdrinkende mannen ging prima!

New York Rangers supporters www.jsny.nl

Heb je nog handige tips?

• Kijk sowieso op Stubhub als een wedstrijd uitverkocht lijkt te zijn. Dikke kans dat je via die weg nog wel kaarten kunt scoren.

• Kom op tijd. Je pakt dan het entertainment en het volkslied mee. Bij American football kun je op de parkeerplaats van het stadion ‘tailgating’ meemaken: het indrink- en barbebecuefestijn van de supporters.

• Voor wat betreft ijshockey: trek warme kleding aan. Hoe dichter je bij het veld zit, hoe kouder het natuurlijk is.

• Zelf meegebrachte flesjes of blikjes zijn niet toegestaan in Madison Square Garden.

Heb je nog aanvullende tips? Deel ze hieronder!

FacebookTwitterGoogle+Email

8 Responses to “Let’s Go Rangers! Alles over een sportwedstrijd bijwonen”

 1. Marieke says:

  Ik ben in NY naar de Yankees geweest, had mijn vriend geregeld. Echt he-le-maal te gek!

 2. Pepin says:

  Ik zit te twijfelen tussen een wedstrijd van de Knicks en de Rangers.
  Kaartjes voor de Rangers zijn momenteel een stuk goedkoper dan voor de Knicks (in de periode dat ik er ben dan).

  Ik ben trouwens nog meer site’s zoals stubhub tegen gekomen vividseats is ook zoiets en ook meestal goedkoper.

  • Joyce says:

   Ha Pepin,
   Dank voor de tip over Vividseats! Misschien is basketbal nog wel een stukje spectaculairder dan ijshockey, maar inderdaad, ook duurder. Ben benieuwd wat het gaat worden. Veel plezier vast!

 3. Pepin says:

  Helaas blijken sites als vividseats niet goedkoper.
  Er komen nog eens veel te veel service kosten bij

  • Joyce says:

   Hi Pepin,
   Da’s balen! Het viel me overigens bij Stubhub op dat er geen extra kosten bij kwamen. What you see is what you get.

 4. Evelien says:

  Ik ga in november met gezin naar new york en heb via ticketmaster tickets voor the knicks. Die moet ik de dag voor de wedstrijd ophalen bij will call aan het MSG. Heeft iemand daar ervaring mee?

 5. Joyce says:

  Hoi Evelien, leuk! Dit betekent dat je de tickets een dag van te voren bij de ticket booth van MSG moet ophalen. Meer info vind je hier: https://www.msg.com/madison-square-garden/faqs?icmp=vnav-faq_venue_landing (onder ‘ticketing’)

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>