Schatzoeken in New Yorkse supermarkten

Schatzoeken in New Yorkse supermarkten

In 2007 woonde ik een aantal maanden in Santa Barbara, een perfect stadje in het heerlijke Californië. Alles was er fantastisch, behalve het boodschappen doen. Supermarkten waren mijlenver van mijn condo verwijderd en als ik er dan eenmaal op mijn mountainbike naartoe was gefietst, belandde ik in een acute crisis. Want vind maar eens gezond, betaalbaar en normaal eten in de States.

In New York is de situatie stukken beter – er is een fijne, maar dure supermarkt bij ons om de hoek – maar ik kan er nog steeds vertwijfeld rondlopen op zoek naar culinaire inspiratie. Om eerlijk te zijn bevinden we ons as we speak een beetje in een culinaire dip, maar dat weerhoudt me niet van deze blogpost. Ik deel graag een aantal New Yorkse cravings met je, goed verkrijgbaar in elke supermarkt of deli. Dus ben je in de stad? Sla je slag!

Zoet/zoute popcorn
Oh my! Het beste van twee werelden. Deze is mijn favoriet.
bag_kettlecorn_wpopcorn

 

 

 

 

 

 

Stonyfield Yoghurt
Deze biologische yoghurt kost in de meeste supermarkten maar liefst $4,99, maar dat is-ie dubbel en dwars waard! Heerlijk romig, niet zuur en niet vet. Een echte breakfast essential die ik in Nederland ga missen.

syoneyfield

 

 

 

 

 

 

Humus
Geen onbekend fenomeen in lage landen natuurlijk, maar hier een heuse volksverslaving. Zowel soorten, zoveel keus! Mmmm.

humus

 

 

 

 

 

 

Verse Bagels
Met kaneel en rozijn, getoast en dan royaal smeren met roomboter of creamcheese. Advies: haal je bagels bij streetcarts. Veel verser dan die in de supermarkt.

bagel

 

 

 

 

 


Verser dan verse pindakaas
We hebben nog altijd een potje Calvé staan, maar mij Whole Foods kun je verse pindakaas tappen. Wat een heerlijkheid en veel gezonder dan fabriekspindakaas.

Whole Foods Peanut Butter

 

 

 

 

 

 

Welke artikelen sla jij groot in als je in de Verenigde Staten bent?

FacebookTwitterGoogle+Email

3 Responses to “Schatzoeken in New Yorkse supermarkten”

  1. danie says:

    Thx voor je tip over de pinkaas! Ik ga die zeker inslaan aangezien ik volgende week richting NYC ga!

    • JoyceStNicolaas says:

      Leuk Danie! Bij de Whole Foods aan Columbus Circle, in de kelder van het Time Warner gebouw, kun je de machine rechts van de visafdeling vinden. Je kunt er ook muesli scheppen. Ik waarschuw maar vast ;-)

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>