Klapvee spelen bij Anderson Live

Klapvee spelen bij Anderson Live

Voordat we naar New York verhuisden, nam ik me voor in elk geval een keer aanwezig te zijn bij een televisieopname. Ik houd van de vibe in zo’n studio, de drukte, de lichten, het gevoel dat er iets fantastisch gaat gebeuren. Ik houd van crew en presentatoren die zichzelf veel te geweldig vinden en van het aanschouwen van een een fake-wereld (ja, mijn studie komt weer boven drijven).

Nu is New York de thuishaven van onder andere CBS, ABC en NBC en zodoende vinden er tal van ‘tapings’ van beroemde shows plaats, zoals Saturday Night Live en Late Show with David Letterman. Veel shows kunnen niet zonder hun publiek en bieden je dus de kans gratis aanwezig te zijn. Toen ik eenmaal probeerde te achterhalen hoe je aan kaartjes komt, bleek dat eigenlijk alleen voor Anderson Live heel gemakkelijk te zijn. We gingen dus naar Anderson Live.

Anderson Live
Anderson Live wordt gepresenteerd door Anderson Cooper. Wie kent hem niet? Ik kende hem niet, maar ik kwam er voorafgaand aan en gedurende de show achter dat hij best beroemd is. Zijn ochtendshow is een soort mix tussen De Wereld Draait Door en Koffietijd. Hij bespreekt actualiteiten, heeft een beroemde tafelheer of -dame en duikt in human interest-achtige onderwerpen.

Voor de ochtendshow moet je je melden om 07.00 uur, geen kinderachtige tijd. Toen we eenmaal de slaap uit onze ogen hadden gewreven en met onze vrolijke kleren (dat moest) in de studio zaten, begreep ik niet zo goed waarom we er al zo vroeg moesten zijn. Totdat onze warm-up comedienne Dena Blizzard verscheen. In drie kwartier maakte ze het publiek enthousiast om vol overgave te participeren in Andersons show. En hoe! Deze ultiem humoristische dame interviewde willekeurige mensen uit het publiek, liet mensen dansjes of een kunstje doen en legde natuurlijk uit hoe we ons zo normaal en ‘mooi’ mogelijk voor de camera moesten gedragen. Het enthousiasme van vooral de Amerikanen (denk: Oprah enthousiast) in het publiek was geweldig om mee te maken.

Om 09.00 uur zat iedereen er goedgemutst klaar voor en was het de beurt aan Anderson himself. De show is behoorlijk oppervlakkig, maar wel amusant. Het publiek heeft inderdaad een grote rol: het was een aaneenschakeling van applaus momenten, reclameblokken (dan verscheen Dena weer) en ‘emotionele momenten’, die natuurlijk allemaal door de camera in beeld gebracht werden. Je bent ‘klapvee’, maar wel op een hele leuke manier.

Mijn conclusie: wil je iets écht Amerikaans beleven? Dan is het absoluut de moeite waard bij deze opnames te zijn.

Een deel van ‘onze’ uitzending kun je op YouTube terugkijken.

Hoe kom je aan kaartjes?
Via de website van Anderson Live kun je intekenen op beschikbare data. Voor een overzicht van andere populaire shows, kijk op NYCgo.com.

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>