Meatballs? Yes, please!

Meatballs? Yes, please!

Een van mijn favoriete AVG (aardappels, vlees, groenten) gerechten? Alles met gehaktballen! Of ze nou klein, groot, al dan niet gekruid zijn, je kan me er voor wakker maken. Het is zelfs zó mijn favoriete Hollandse kost, dat ik kort na de verhuizing naar NYC een dikke, vette enveloppe van het thuisfront ontving vol met allerlei soorten gehaktkruiden. Kijk, dat is de betere post ;-) .

Tegelijkertijd kan je in New York City zo ongeveer alles op culinair gebied vinden en zo ook gehaktballen! Laatst at ik voor het eerst bij de The Meatball Shop. Een geweldig concept: gehaktballetjes, simpele side-dishes, lekkere drankjes en dat voor weinig geld. Extra fijn: vega’s zijn er ook aan het goede adres.

Meatball Shop 1

Het concept? Je krijgt een placemat voor je neus met slechts een paar opties. Eerst beslis je of je ‘naked balls’ of een sandwich wilt, vervolgens welke bal en saus je wilt. Daarnaast kun je nog groenten en salades toevoegen. Kijk, hier houd ik nou van. Niet een oneindige lijst met opties, maar gewoon lekker simpel.

Kruis je favorieten aan op de kaart en voilà!

Ik koos – om het niet al te ongezond te maken – voor classic beef balls, classic tomato sauce, the seasonal market veggies en een salade. Prima comfort-food maaltje en dat voor zo’n $11.

The Meatball Shop is geen plek voor een super uitgebreid diner, maar voor een simpel etentje echt perfect. Het is nogal een hipster-concept, dus verwacht hippe meisjes en jongens achter de bar en een vergelijkbare crowd.

Het restaurant heeft maar liefst vijf locaties, in Williamsburg, Greenwich Village, de Lower East Side, Chelsea en de Upper East Side. Check deze pagina voor de exacte adressen.

Let op: reserveren is niet mogelijk.

Fotografie: Hostess Handbook for the Young, Broke & Fabulous, 8.ate@eight, Brooklyn Based, What We Like NYC, Gothamist.com.
FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>