Nieuw: the NYC week!

Nieuw: the NYC week!

Een tijd lang gaf ik mijn lezers iedere week een kijkje in mijn weekend. Op de een of andere manier heb ik die rubriek een beetje verwaarloosd, maar hij is terug én beter! Net als de halve blogwereld ga ik me vanaf nu wagen aan een wekelijkse ‘diary’. Ik trap af!

Het was maar een half weekje NYC, want woensdag kwamen we terug uit Argentinië. Vaste lezers weten misschien dat we ons appartement altijd verhuren via Airbnb. Hartstikke lucratief, maar het duurt na thuiskomst even voordat het huis echt weer van ‘ons’ is. Uitpakken, naar de wasserette en boodschappen (lekker Nederlandse kaas bij Murray’s) doen dus…

Donderdag was het feest! Michiel werd 29 en dat vierden we met een uitgebreid ontbijt en een tripje naar de Upper East Side. De jarige had maar één wens: een Hermès das. Op naar de poepchique winkel dus, waar zes verkopers ons aanstaarden toen we binnen kwamen. Ik heb dan de neiging héél hard weg te rennen, maar Michiel ging ongestoord te werk en vond een super mooi exemplaar. Missie geslaagd!

Later op de dag bracht ik een bezoekje aan het Tenement Museum, daarover heb je al kunnen lezen. ‘s Avonds geen fancy diner, maar kookten we zelf een lekker maaltje. Na vier weken reizen en vooral uiteten, is niets zo lekker als thuis eten. We dronken er wel champagne bij natuurlijk ;-) .

Vrijdag werkte ik voor het eerst weer bij Kava en dat was stiekem best heel leuk, want ik kon weer bijkletsen met collega’s en vaste klanten. ‘s Avonds stond The Wolf of Wall Street op het programma. Heerlijke film!

Voor de film moesten we naar de AMC bioscoop op Times Square en ik merkte dat ik zo’n ongelooflijke haat-liefdeverhouding heb met die plek. Je komt de metro uit en denkt heel even ‘wauw!’, totdat je merkt dat alle toeristen voor je voeten lopen en alles gewoon zo – ja – cheezy is. Maar goed, erg genoten van de film en leuk om te zien dat New York al helemaal in Super Bowl stemming komt.

Super Bowl Times Square - www.jsny.nl

Zaterdag: keutelen, zelf muesli maken (zo makkelijk!) en ‘s avonds ging ik naar de Amerikaanse vertoning van Soof bij de The Netherland Club en dat was geweldig! Regisseuse Antoinette Beumer, scenarioschrijver Marjolein Beumer, hun zus Famke Janssen en Dan Karaty waren erbij en dat maakte het wel heel speciaal. En oh my - wat zijn die drie zussen knáp! Echt.. doe mij wat van die genen!

Grappig: Dan Karaty’s familie was in groten getale aanwezig om de film voor het eerst te zien. Volgens mij is het voor hun een raadsel wat hij nou precies in Nederland doet en hebben ze er geen idee van hoe populair hij wel niet is. Ontzettend leuk om hun reacties op de film te horen.

Screening Soof The Netherland Club New York, Dan Karaty

Zondag begon ik met een stukje hardlopen langs de Hudson. Het idee: weer opbouwen en in mei een halve marathon lopen. Tja, komt vast wel goed, maar ik had toch het gevoel langzaam te sterven. Ongelooflijk wat vier weken vakantie met je conditie kan doen. Ik moet weer aan de bak!

Fijne week en dankjewel voor het lezen!

FacebookTwitterGoogle+Email

3 Responses to “Nieuw: the NYC week!”

  1. Ik had echt precies hetzelfde op Times Square! Maar het is toch wel leuk om uit die metro te lopen :D

  2. Marieke says:

    Ik vind wekelijkse NYC-diary’s echt heel leuk! :D Wat super dat je Soof daar gezien hebt met Dan erbij, ik vind hem zooo leuk!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>