The NYC Week

The NYC Week

Het is maandag, tijd voor een terugblik op de NYC week. Ik heb véél gedaan (blogs in the making!), maar tegelijkertijd had de week een zwarte rand vanwege het overlijden van een dierbaar familielid. Op dat soort momenten is het gewoon niet fijn op zo’n grote afstand te zitten. Hoogte- en dieptepunten dus.

Deze week werkte ik drie dagen bij Kava Cafe. Nieuw in het assortiment zijn deze prachtige taartjes. Yummie!

Kava Cafe New York City

Op dinsdag had ik vrij en was er enorme sneeuw voorspeld. Stiekem zat ik met smart te wachten tot de stad in een winter wonderland zou veranderen, want vanwege onze recente reis naar Zuid-Amerika had ik dit jaar nog maar weinig serieuze sneeuw in New York meegemaakt. Om 14.00 uur was het zover en sneeuwde het hard!

Laarzen aan, tachtig lagen kleding en naar buiten dus, want ik had zin om wat plaatjes te schieten. Deze fashionable New Yorker met zijn hond op Washington Square was de mooiste.

Snow Washington Square New York City www.jsny.nl

Missie: de nieuwe vestiging van Whynot Coffee in de Lower East Side uitproberen. Een tippel van een half uur (met een pauze in SoHo, want de sale van Mango lokte), maar prima te doen ondanks de sneeuw.

Whynot aan Orchard Street is groot, ruim ingericht, er hangt prachtige kunst aan de muur en de koffie (Blue Bottle Roasters) was als vanouds. Bonus: omdat ze nog niet zo lang open zijn, geven ze gratis koffie weg. Ik kreeg een bon voor zes keer (!!) gratis koffie. Yay!

Why Not Coffee Orchard Street New York City

Met sneeuwstormen als deze gaat de hele stad meteen op slot, dus mijn Pilates les van die middag werd afgelast. Mijn plannetje om in de huiskamer op mijn matje nog wat oefeningen te doen faalde jammerlijk. Ik heb op de bank gezeten en Boer Zoekt Vrouw gekeken.

Woensdagavond trotseerden Michiel en ik de glibberige stad om naar een klassiek concert in het Kaufman Center in de Upper West Side te gaan luisteren. Een vriendin speelt altviool in het orkest van de Verenigde Naties. Ik weet helemaal níets van klassieke muziek, maar ik heb van het concert genoten.

Kaufman Center New York City

Ook genieten was het na afloop van de sushi en sashimi bij Sushi Yasaka vijf blokken verderop. Dit is ons favoriete sushi restaurant. Super goede kwaliteit, fijne bediening en een heel redelijke prijs gaan hier samen. Het zit een beetje verstopt, maar ga je naar NYC en houd je van sushi? Hier moet je écht zijn!

Sushi Yasaka New York City

Donderdag had ik weer vrij. Ik was van plan een paar uurtjes te gaan bloggen bij Whynot in de West Village, maar dit keer had ik het er niet zo naar mijn zin. Het wifi werkte niet goed, ik kreeg mijn Cafe au Lait in een mok met een brokkelige rand (ken je dat? Zoooo vies!) en het meisje achter de counter deed onaardig. Na een half uurtje was ik weg, en werkte ik lekker thuis verder. Hoogtepunt? Ik heb me ingeschreven voor de Brooklyn Half. De halve marathon van Brooklyn op 17 mei. Binnenkort meer hierover.

‘s Middags ging Pilates in mijn Chinatown studiootje wel door en dat heb ik geweten. Vijf weken nagenoeg niets doen hebben er in gehakt… Maar goed, je moet ergens beginnen, nietwaar?

U Yoga NYC

Vrijdag racede ik na werken bij Kava Cafe door naar mijn bijna-nieuwe-werk. Vanaf aankomende week ga ik namelijk beginnen aan een nieuwe, tweede baan: Nederlandse les geven bij t Klokhuis, de Nederlandse school van New York. Ik ga een juf vervangen die met zwangerschapsverlof gaat, dus er stond een kennismaking met haar groep op het programma. Héél leuk, maar stiekem ook een beetje spannend natuurlijk.

En dan het weekend…Ik zal nog blogs schrijven over verschillende activiteiten, dus ik houd het kort!

Zaterdag lunchte ik met Leonie – óók New York Blogger – bij 100 Monteditos in Bleecker Street. Fans van Spanje kennen het concept vast: kleine broodjes, biertjes en sangria’s voor absurd lage prijzen. Prima plek voor een budget lunch of diner en het brood is heel lekker!

100 Monteditos New York City

‘s Middags ging ik met Michiel kunst kijken in Chelsea. Onderweg naar de galeriebuurt kwamen we langs deze bus met asielhonden. Het is een lelijke foto, maar wát een goed idee. Je kunt er honden bekijken die ter adoptie worden aangeboden. Hoef je dus niet meer naar een verafgelegen asiel als je een hond overweegt te adopteren.

We hebben zo’n zes galeries bezocht, maar eigenlijk waren we het vrij snel zat. $100.000 voor een schilderij valt toch nèt buiten het budget (;-)). We warmden op met Intelligentsia koffie in The Highline Hotel en kochten lekkere dingen bij de Italiaanse supermarkt Buon Italia in de Chelsea Market (ook binnenkort een blog over).

2014-01-231

‘s Avonds namen M. en ik ein-de-lijk een kijkje bij de Brooklyn Night Bazaar, op de grens van Williamsburg en Greenpoint. Het kostte heel wat moeite om de kou te trotseren en ons semi-warme huisje uit te komen, maar het was het waard!

De Brooklyn Night Bazaar is een mix van van alles: er zijn leuke stands met vintage, sieraden en andere bijzondere spullen. Je kunt er naar bandjes luisteren, glow-in-the-dark midgetgolfen en lekker eten en drinken. Ik val in herhaling: maar deze Bazaar is echt een aparte blog waard. Nog even geduld dus!

Brooklyn Night Bazaar NYC

Zondag: bloggen, boodschappen doen, mijn eerste lessen bij ‘t Klokhuis voorbereiden en kokkerellen met de ingrediënten van de Italiaanse supermarkt: magret de canard, in balsamico azijn gestoofde worteltjes en een pureetje – met kuiltje. Héérlijk! (en sorry voor de slechte foto – ik ben niet zo goed in eten fotograferen, ik eet het liever op)

IMG_4292

Fijne week!

FacebookTwitterGoogle+Email

One Response to “The NYC Week”

  1. Marieke says:

    De Brooklyn Half, cool! Succes met de voorbereidingen. En wat tof dat je zo’n leuke nieuwe baan hebt gevonden. :) Geweldig, deze dagboekblogs!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>