The NYC Week

The NYC Week

Het grootste gedeelte van de tijd lijd ik in NYC een doodnormaal leven, net als de meeste andere mensen. Voor iedereen die denkt dat cocktails, rooftops en glamoureuze party’s aan de orde van de dag zijn, is hier het bewijs. Een niet zo’n spannende week. Ik startte met een nieuwe baan en werkte gewoon bij Kava en daar was ik nogal druk mee. Een korte diary dus!

Deze week ben ik begonnen bij ‘t Klokhuis, de Nederlandse school van New York. Lessen geven betekent voorbereiden. Ik zit weer helemaal in de grammatica van de middelbare school.

Op maandag viel ik onverwacht in bij een klas. Het bleek op de 44ste etage van het New York Times gebouw te zijn. De leerlingen hebben hier iedere week les en vinden het doodnormaal, maar ik stond toch in mijn handjes te knijpen toen ik dit fantastische uitzicht zag.

New York Times building view on Empire State building

En och wat was het kóud afgelopen week. Mijn weer app loog helaas niet. Dit was op woensdag-ochtend, heel vroeg in de ochtend, vlak voordat ik moest gaan werken.

IMG_4298

Op vrijdag had ik dan ein-de-lijk weer tijd voor iets leuks. Met Michiel ging ik naar de film Nebraska in het Angelika Film Center. Mooie film met waanzinnig goede acteurs. Toevallig zag ik dat-ie op het IFFR ook de publieksprijs heeft gewonnen. Aanrader!

En stiekem worden M. en ik steeds Amerikaanser. Waarom een kleine cola nemen als een grote verhoudingsgewijs veel goedkoper is? We deelden ‘m wel.

Angelika NYC

Zaterdag was een lekker dagje. We brachten een bezoekje aan de Brooklyn Flea in Williamsburg en aten weer veel te ongezond – maar lekker – bij Smorgasburg.

Brooklyn Flea New York City

IMG_4316

IMG_4317

Smorgasburg New York City

Op de terugweg nog even langs Muji, een van mijn favoriete winkels in midtown. Maar eerst de hordes Super Bowl supporters bij Times Square omzeilen!

Super Bowl Boulevard NYC

Bij Muji kocht ik alleen twee pennen (jawel), maar ik kan het dan echt niet laten bij elke afdeling even te gaan kijken. Deze Japanse conceptstore is zo gaaf!

Muji NYC

Aan het einde van de middag nog even een stukje van 8 kilometer langs de Hudson rennen. Geen straf met zo’n prachtige zonsondergang.

‘s Avonds was het weer tijd voor Breaking Bad (we zijn nog maar in seizoen drie) en rode wijn. Het is nog niet gelukt af te kicken van alle wijn in Zuid-Amerika ;-) .

Zondag werkte ik bij Kava, waar het ongelooflijk druk was. Lekker weer betekent meer klanten. Doorwerken dus! ‘s Avonds gingen we bij een studiegenoot van Michiel de Super Bowl – de grote football finale – kijken. Ik snap werkelijk waar niets van die sport en ondanks de uitleg die ik keer op keer krijg, wil het er bij mij niet in waarom de heren footballers het telkens weer nodig vinden een grote menselijke stapel te vormen. Enfin, de hapjes smaakten goed en het was gezellig. Prima afsluiting van het weekend dus.

Dankjewel voor het lezen en een fijne week! Hier is net weer een dik pak sneeuw gevallen, dus het is weer even omschakelen.

Misschien vind je dit ook leuk:

The NYC Week – deel 2

Nieuw: the NYC Week

FacebookTwitterGoogle+Email

5 Responses to “The NYC Week”

 1. Jennifer says:

  Whoah! Zondag ochtend vliegen we, thanks voor de leuke tip (Muji). En echt alweer sneeuw? Warm inpakken dus! :P

  • Joyce says:

   Leuk! Het weer schommelt enorm, dus houd het weerbericht goed in de gaten. En mocht je te weinig warme kleren bij je hebben, dan kan je altijd nog gaan shoppen ;-) .

 2. Randy Sint Nicolaas says:

  Hoi Joyce,

  Je hebt weer een leuke week gehad zo te zien! Binnenkort even facetimen / skypen? Nog 16 dagen en je bent weer in NL! Yes!

  Kus

 3. Marieke says:

  Dat uitzicht vanuit die klas! Wauw echt… Zou ook wel even in m’n handjes knijpen van geluk. En hardlopen langs de Hudson, zucht… wil ik ook! Sterkte met de kou!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>