The NYC Week

The NYC Week

Wauw, ik heb zelden een week meegemaakt met zo’n hoge entertainmentfactor. Als ik er iedere week zo’n programma op na zo houden, zou ik een béétje uit mijn doen raken, maar voor nu was het perfect. Kijk mee!

Maandag probeerde ik spinningstudio SoulCycle voor het eerst uit. Ik heb er al een blogje over geschreven, maar wauw, wauw, wauw, wat een workout! Het is écht alsof je in een club staat met mooie, hippe New Yorkers om je heen. De faciliteiten maakten daarentegen wat minder indruk.

Na afloop testte ik het mini-badje in onze mini-badkamer uit. Mwah, echt comfortabel was het niet, maar wel goed voor de spieren.

bathtub new york city

Maandag was ook de dag dat ik besloot dat Michiel en ik op dinsdag naar het concert van Sting en Paul Simon in Madison Square Garden móesten. Ik had al maanden met een schuin oog de ticketprijzen in de gaten gehouden, maar zûnig als ik ben, vond ik ze steeds te duur. Op maandag waren de goedkoopste kaartjes $60 op Stubhub.com en dat vond ik redelijk. Het waren wel zitplaatsen helemaal bovenaan, zo ongeveer boven het podium, maar dat leek me voor dit type concert niet zo veel uit te maken.

Dinsdagavond stond dus mijn eerste concert in The Garden (remember deze Bucketlist?) op het programma. Ik was er twee keer eerder voor sportwedstrijden geweest en nu was de setting zó anders! Het ging natuurlijk puur om het concert en er was geen ander entertainment, zoals dat bij de sportwedstrijden wel het geval is. Er heerste een soort serene rust toen we binnenkwamen (en stel je een hoop vijftigers en zestigers voor, dat helpt ook mee, haha).

Om stipt acht uur begon het concert en het was vanaf het begin tot het eind geweldig! Klassiekers en wat nieuwere nummers wisselden elkaar af en wat kunnen de heren Sting en Paul Simon nog steeds zingen! Waanzinnig goed! Mijn vermoeden bleek te kloppen: ons zicht was niet perfect, maar het geluid geweldig.

Echt goede foto’s konden we niet nemen, daarom een foto van Getty (die bepaalde content nu online stelt voor bloggers).

Op woensdag werkte ik mijn twee banen en ging ik samen met Michiel en een vriend die sinds kort in New York woont, restaurant Butter in Midtown uitproberen. Het was een last-minute reservering in het kader van de Restaurant Week, dus ik had helaas niet zo veel keuze meer, maar ik was wel benieuwd naar dit restaurant van tv celebrity-chef Alex Guarnaschelli.

Het eten was best wel aardig, de setting héél New Yorks hip, maar de bediening ronduit slecht. Gelukkig was het gezelschap goed!

butter midtown

Donderdagavond moest ik me na het werk haasten om op tijd te zijn bij een rooftopfeestje van Michiels studie.
PH-D was dit keer de locatie (ik schreef er eerder al deze review over) en de organisatie lag weer in handen van het geweldige Host Committee. Het was top geregeld, de dj deed zijn best, maar ik was een beetje moe.. Ik heb het een paar uurtjes uitgehouden, maar rond twaalf uur was ik heel blij toen ik mijn bedje weer zag.

PHD New York City

Vrijdagavond was bankhangavond. We keken The Dallas Buyers Club. Indrukwekkend, goed, mooi, een must-see!

Op zaterdag was het weer ein-de-lijk goed genoeg voor een hardlooprondje langs de Hudson. Nu ik dit schrijf barst ik van de spierpijn, maar het was wel heel fijn weer buiten te kunnen sporten.

‘s Middags bracht ik een plannetje ten uitvoer dat ik al heel lang in mijn hoofd had: vintage shopping in Gramercy. Binnenkort maak ik er een blog over. Ook genoot ik van een van de beste lattes in tijden, bij MyWayCup Coffee.

MyWayCup Coffee NYC

Op zondag was het tijd voor wéér een plannetje dat ik al een tijdje in mijn hoofd had. Een vriendin van ons had al twee keer tickets ‘gewonnen’ met de lottery van de musical The Book of Mormon. Deze satirische musical is al een paar jaar dé Broadway hit en kaarten zijn steevast uitverkocht (en heel duur). Maar… als je slim bent doe je mee met de loting en maak je kans op 2 van de 22 frontrow tickets die maar $32 kosten (en geloof me, dat is héél goedkoop). Ik bedacht dat die loting vast niet zo populair was op zondag.

Dus… wij ernaartoe, maar de moed zakte me in de schoenen toen ik zag dat er zo’n 90 mensen op af waren gekomen. Heel groot was dan ook mijn verbazing dat lootje nummer 7 mijn lot was! Joyce Sint Nicolof [sic] from the Netherlands! Yay!

En zo zaten er twee uur later te genieten van deze satirische musical die alles, maar dan ook alles wat te maken heeft met Mormonen belachelijk maakt. Het is de eerste musical van de schrijvers van South Park, dus dan weet je ongeveer aan welk soort humor je moet denken. Fantastisch! En dat frontrow, ik had nog nooit een musical van zo dichtbij meegemaakt.

Book of Mormon

Wat een week! Aankomende week wordt het hard werken, want we gaan vanaf zaterdag 10 dagen naar Californie en er moet nog het een en ander afgerond worden.

Fijne week en bedankt voor het lezen!

FacebookTwitterGoogle+Email

6 Responses to “The NYC Week”

 1. Zie, nummer 7 is gewoon een lucky number! Leuk verslag weeg Joyce, stiekem best een beetje jaloers op je New Yorkse belevenissen en vooral heel leuk om te lezen!

 2. Danielle says:

  Hallo Joyce,

  Eind april komen wij een week naar New York en ik ben op zoek naar een leuke plek om een ochtend te winkelen. Die outlet net buiten New York lijkt me iets te ver want ik wil er geen hele dag aan kwijt. Ook zoek ik een leuke rooftop bar waar een 13 jarige ook mag komen. Ik lees dat de meeste rooftop bars geen jongeren toelaten. Heb jij suggesties?

  Gr,
  Danielle

  • Joyce says:

   Hoi Danielle,
   Qua winkelen: in SoHo (vooral Broadway) kun je wel een ochtendje zoet zijn. Wil je écht alle gave Amerikaanse winkels in relatief korte tijd bezoeken, dan is het Queens Center in Elmhurst volgens mij echt een hele fijne mall. Vanuit Manhattan ben je er in 30-40 minuten, dus dat valt best mee.

   Qua rooftops: ik heb zelf nog nooit geprobeerd met iemand onder de 21 jaar een rooftop te bezoeken, dus ik kan niet uit eigen ervaring spreken, maar het zal vrij lastig zijn ja. Misschien is het het proberen waard om overdag een hotel rooftop te proberen voor lunch of brunch. Ink 48, het Gansevoort Hotel in het Meatpacking, of the Strand bij Times Square (open vanaf 17.00 uur).

   Veel plezier vast!

 3. danielle says:

  Hallo Joyce,

  Super, bedankt voor je tips.

  Groetjes,
  Danielle

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>