The NYC Weekend #10

The NYC Weekend #10

Wat is september een héérlijke maand in New York! Het zonnetje schijnt volop, het is niet meer benauwd, overal worden gave evenementen georganiseerd en de winkels hangen vol met de nieuwe collecties. Het was dan ook een lekker weekend!

Vrijdagmiddag wilde ik Michiel de twee grootste supermarkten van Chinatown – New York Mart en Hong Kong Supermarket – laten zien. Gewoon, voor de leuk, maar ook omdat ik er goedkope ontbijt-essentials (frambozen en bramen, ik combineer ze met havermout) wilde scoren.

We keken onze ogen weer uit, maar mijn favoriete fruit was er niet en dit keer vond ik alle levende beestjes (padden, palingen, schildpadden en een heleboel vissen) en het idee dat zij binnen afzienbare tijd in een kokend potje zullen verdwijnen wat minder fijn. We zijn er dus niet zo heel lang gebleven.

Chinatown New York

Little Italy ligt naast Chinatown en daar was vrijdag nog steeds het San Gennaro festival gaande. Ik had gelezen dat het vooral zou draaien om Cannoli’s en muziek, dus dat zou onze volgende stop zijn.

San Gennaro NYC 2013

Het festival was níet helemaal wat ik ervan verwacht had. Mijn hemel, hoe krijgen Italianen het toch altijd voor elkaar om buiten Italië een soort karikatuur van zichzelf neer te zetten? Het was eigenlijk meer een kermis, compleet met attracties, heel veel vet eten (gefrituurde oreo’s – ooit tegengekomen in Italië?) en Jersey-Shore publiek. Grappig om even gezien te hebben, maar dit festival komt niet in mijn top-lijstjes voor New York te staan.

‘s Avonds aten we lekker Thais bij Beyond in Greenwich Village, als toetje een donut bij Doughnut Plant in Chelsea (heel erg yummie!) en zagen we ein-de-lijk Woody Allens Blue Jasmine in de bioscoop. Een van mijn favoriete Woody Allens tot dusver!

Zaterdag ben ik een paar uurtjes SoHo ingegaan, kocht ik bij Banana Republic dit boyfriend shirt en ging ik ‘s middags iets drinken met een oud studiegenootje uit Santa Barbara, Californië. Zes jaar geleden studeerde ik als onderdeel van mijn master Media Studies een semester aan de universiteit daar. Het studiegenootje was een paar dagen in New York en vroeg of ik zin had af te spreken. Maar natuurlijk! Zo leuk om elkaar weer te spreken na al die jaren. Tegelijkertijd bleek dat we ook stiekem best veel van elkaars leven wisten, dankzij Facebook en Instagram.

‘s Avonds deden Michiel en ik rustig aan: een paar afleveringen van New Girl kijken, lekker thuis koken en een geitenkaas softijsje van Victory Garden toe. Als je in New York bent, ga dan zeker zo’n ijsje proberen. Het ijs is niet te zoet, heeft een heel subtiele geitenmelk smaak en is gewoon heel erg lekker. Het is ook geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie en het schijnt veel minder calorieën te bevatten dan ijs gemaakt van koemelk.

Victory Garden New York CityEn zondag? Ik was druk met bloggen, het bakken van een lekkere Nederlandse appeltaart (geen foto van) en organisatorische dingen voor een potluck diner voor Columbia studenten en hun partners dat Michiel en ik voor die avond organiseerden. Bij een potluck diner is het de bedoeling dat iedereen wat te eten meeneemt, dat vervolgens weer door iedereen gedeeld wordt.

Het diner was heel erg internationaal, met o.a. Indiase, Chinese, Japanse en Canadese gerechten. Heerlijk!

Potluck dinner Columbia CBS

Deze week wordt een NYC to the max week, want mijn lieve vriendin Karen, een van de grootste NY fans die ik ken, komt langs! Yay!

Fijne week!

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>