The NYC Weekend #6

The NYC Weekend #6

Ein-de-lijk is het wat koeler in New York. Geen reden dus om de stad te ontvluchten, maar juist om er optimaal van te genieten. Het is tijd voor weekendblogje numero 6! Een weekend waarin lekker eten, een heel bijzondere 5K run en een middagje werken op het programma stonden.

Op vrijdag genoten Michiel en ik van een culinaire driegangen lunch bij Dovetail, een sterrenrestaurant in de Upper West Side. Niet iets dat we iedere vrijdagmiddag doen (al zou dat niet verkeerd zijn!), maar vanwege de Restaurant Week was het wel heel aantrekkelijk om hier een keer uiteten te gaan.

De New Yorkse Restaurant Week vindt twee keer per jaar plaats (tweede helft januari en juli) en houdt in dat gedurende een kleine drie weken deelnemende restaurants een driegangen lunch voor $25 en/of driegangen diner voor $38 aanbieden. In januari was ik er qua reserveren niet op tijd bij en dus zaten al mijn favoriete restaurants al vol. Deze zomer was ik gelukkig alerter en heb ik twee reserveringen gemaakt: bij Dovetail en Perilla, een restaurant bij ons in de straat. Natuurlijk zou ik het liefst bij alle restaurants gaan eten die in mijn favorietenlijstje staan, maar daar is ons NYC budget helaas toch nèt niet groot genoeg voor.

Dovetail New York City www.jsny.nl

Dovetail dus. Verwacht geen fantastisch mooi interieur of een fancy crowd. Nee, gewoon verdomd goed eten. Het Restaurant Week menu bestond uit een aantal klassiekers, waaronder carpaccio, steak en chocolate cremeux. Niet heel spannend, maar wel héél lekker. En de prijs-kwaliteit verhouding is voor $25 per menu natuurlijk waanzinnig goed. Enige tegenvaller: de koffie. Geen idee wat voor koffiebonen Dovetail gebruikt, maar van een mooie espresso maken hebben ze weinig verstand. Het kon de pret in elk geval niet drukken. Na drie overheerlijke gangen en wat glaasjes Pinot Noir waggelden we zo’n 1,5 uur later naar buiten. Verzuchtend dat het zo’n heerlijk jaar is ;-) .

‘s Middags was het weer back to reality: ik moest namelijk een bankrekening openen. Jawel, ik krijg tegenwoordig weer een salaris en het is wel zo handig als dat op een Amerikaanse rekening gestort kan worden. Gelukkig viel het bureaucratische gedoe mee (daar zijn ze hier normaliter sterren in) en stond het meisje dat me hielp letterlijk te juichen toen ze me mijn nieuwe pasje overhandigde. Welcome to America!

Vrijdagavond besloten we naar Despicable Me 2 te gaan. Iedereen is lyrisch over die film, dus ik wilde ‘m per se zien. Ja, hij is grappig en leuk, maar hilarisch? Ik vond van niet. Misschien is het toch niet helemaal mijn soort humor.

Zaterdagmiddag had ik zin om Madison Avenue in de Upper East Side te gaan bekijken. Dé avenue waar de chicste modehuizen te vinden zijn en Gossip Girl zich zo’n beetje afspeelt. Natuurlijk hielden we het bij windowshoppen, want $1500 voor een béétje tas, is me toch wat te gortig. Ik heb nog even staan kwijlen bij de macarons van de beroemde, Parijse patisserie Ladurée, maar de lange rij deed me besluiten binnenkort opnieuw mijn geluk te beproeven. Ook op de schoenenafdeling bij Saks Fifth Avenue was het kwijlen, maar ook hier hield ik wijselijk mijn hand op de knip.

Upper East Side New York - Laduree - Saks Fifth Avenue - www.jsny.nl

Zaterdagavond vormde het hoogtepunt van het weekend! Met twee vriendinnen liep ik de 5K Dance Party, een 5 kilometer run, gevolgd door een groot feest in het Citifield Mets stadion. Het was in één woord: geweldig! De run werd ‘s avonds georganiseerd en het was de bedoeling dat je zwarte sportkleding droeg, zodat alle glow-in-the-dark gear die we kregen voor een super cool effect zorgde. Uiteindelijk ging het niet echt om de run (er waren een heleboel wandelaars), maar meer om het effect van alle lichtjes en natuurlijk de afterparty. Het was een groot feest, echt heel tof om mee te maken. Meer over het fenomeen 5k run party lees je hier.

Living Social 5k running party www.jsny.nl

Op zondag combineerden we een wasje bij onze wasserette met een lekkere koffie van het Franse tentje Mille Feuille in Greenwich Village, waar ze slim meeliften op de Cronut rage van bakkerij Ansel. Voor wie het niet heeft meegekregen: de Cronut is half croissant, half donut en zó populair, dat New Yorkers er ‘s morgens om 05.00 uur voor in de rij gaan staan. Natuurlijk komen andere bakkers nu met hun eigen variant en daar is Mille Feuille er één van. De French Donut was lekker, maar eigenlijk gewoon een soort beignet. Aldus uw nuchtere Hollandse reporter ;-) .

French donut NYC Mille Feuille www.jsny.nl

Tot zover het weekend, want ‘s middags moest ik werken bij Kava Café. Deze week staat een bezoek van mijn broer(tje) en zijn vriendin op het programma. Héél leuk!

Fijne week!

Credit foto 5k run: Fit Radio

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “The NYC Weekend #6”

  1. Yara Miora says:

    Wat leuk!! :) Je blog laat me echt dromen.. super!
    Liefs!
    Yara

  2. Oh heerlijk, ik heb heimwee.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>