The NYC Weekend #5

The NYC Weekend #5

Yep, het weekend ligt alweer achter ons, maar jullie hebben toch nog een weekendupdate van me tegoed. Een weekend met wat feestjes, strand en shopping. Niet verkeerd!

Op vrijdag hoefde ik niet te werken, dus het weekend werd – traditiegetrouw – ingeluid op donderdagavond. We zouden met Michiels studiegenoten drankjes gaan drinken op de rooftop PH-D in het Dream Downtown Hotel, op de grens van Meatpacking en Chelsea.

Voordat het zover was, zorgden we eerst voor een stevig bodempje. We besloten vis te gaan eten bij de Lobster Place in de Chelsea Market. Deze spot is populair vanwege de kreeft, maar we bestelden een iets snellere hap: lobster roll en crab sandwich. Een beetje prijzig ($28) voor iets dat je in vijf minuten staand naar binnen werkt, maar wel erg lekker! Volgende keer zou ik gaan voor de sushi bar. Daar kun je toch net iets rustiger zitten en is ook alles super vers.

lobster place new york www.jsny.nl

De PH-D rooftop heb ik al uitgebreid beschreven in mijn recensie. Het was in elk geval een gezellig avondje met een prachtig uitzicht!

PH-D New York www.jsny.nl

Op vrijdag organiseerde ik een borrel/etentje voor een groepje vriendinnen bij ons thuis, dus ik heb wat uurtjes in de supermarkt en keuken doorgebracht. We sloten de avond af met een bescheiden dansje in de Sullivan Room, een soort underground club in Greenwich Village. Er komt een heel divers publiek, heerlijk om mensen te kijken.

Zaterdag zou weer een bloedhete dag worden in New York, dus was het tijd om Manhattan te ontvluchten. Dit keer gingen we naar Brighton Beach, een strand in het zuidelijkste deel van Brooklyn. Vanaf downtown Manhattan ben je er in een klein uurtje, dat valt hartstikke mee! Ook fijn: je hoeft geen toegang te betalen. We namen een picknick mee, dus voor New Yorkse begrippen werd het een erg goedkope middag.

Het strand is er erg breed en het water vergelijkbaar met dat van de Noordzee. Eigenlijk lijkt het best wel op Long Island Beach (zie The NYC Weekend #3), met het verschil dat het makkelijker en goedkoper is om te komen.

Brighton Beach New York www.jsny.nl

Zondagochtend (ook bijna traditiegetrouw) gingen we hardlopen langs de Hudson. Ik geloof dat we net de 7 km hebben aangetikt, maar man-o-man wat had ik het er moeilijk mee. Het is gewoon té warm voor buitensporten. Voor de rest van de zomer heb ik dan ook een proefabonnement op een sportschool genomen, want deze dame blieft de airco als ze aan het sporten is ;-) .

‘s Middags was het tijd voor wat retail therapy. Ik was al een tijdje niet bij Macy’s geweest en het is – jawel – sale. Het begon dus weer lichtelijk te kriebelen… Gewapend met een lijstje van dingen die ik zogenaamd écht nodig had, begon ik aan mijn missie in het grootste warenhuis ter wereld.

Michiel háát Macy’s, maar hij vond het wel handig als ik even op zoek wilde naar wat t-shirts voor hem. En toen gebeurde er iets dat we nog niet eerder meegemaakt hebben in onze relatie: ik heb voor hem geshopt! Als sms’end liet ik hem foto’s zien van mijn vondsten. En hoera, bij thuiskomst bleek dat alle aankopen in de smaak vielen. Als alles in mijn carrière mislukt, kan ik altijd nog een personal shopper worden dacht ik zo ;-)

Macy's New York summer www.jsny.nl

We sloten het weekend af met een zomers biertje op het terras van White Horse Tavern aan Hudson Street.

Fijne week!

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>