The NYC weekend #9

The NYC weekend #9

Ik heb ein-de-lijk weer eens een heel weekend in New York doorgebracht. Niet verkeerd, want het was heerlijk weer. Ik had een aantal toeristische dingen hoog op m’n lijstje staan, dus die ben ik samen met Michiel maar eens gaan doen. Een overzicht!

New York Federal Reserve Bank

Het weekend begon op vrijdagmiddag met een rondleiding bij de FED, de Federal Reserve Bank van New York in het Financial District. Deze gratis rondleiding had ik al maanden geleden gereserveerd en dat moet ook wel, want hij is heel populair. Waarom? Omdat je de kans krijgt een kijkje te nemen in de beroemde ondergrondse kluis waar zo’n 530.000 (!!) goudstaven opgestapeld liggen.

Logischerwijs moet je je vooraf registreren en door een security check, want er ligt een enorm kapitaal opgeslagen. De rondleiding was zeker interessant, maar ik moet eerlijk zeggen dat het kijkje in de kluis een klein beetje tegenviel. Ja, we zijn de enorm zware kluisdeur doorgelopen en we hebben goudstaven gezien, maar nee, verder dan het voorportaal zijn we niet gekomen. Om dichterbij de kluizen te kunnen komen moet er een official mee en die was helaas niet voorradig :-( . De permanente tentoonstelling die je na afloop van de rondleiding kan bekijken is best aardig, ik heb in elk geval mijn economielessen nog eens kunnen opfrissen.

Ook langs bij de FED? Kijk hier voor alle informatie over het reserveren van een rondleiding.

Daarna besloten we een kijkje te nemen in het Skyscraper Museum, een vrij onbekend museum in Battery Park, dat eveneens al tijden op mijn to-do lijst stond.

Het is een klein museum, ideaal voor ‘even’ tussendoor, waar een permanente tentoonstelling is over de historie van New Yorkse wolkenkrabbers. Ook is er aandacht voor de verwoeste Twin Towers en het nieuwe World Trade Center en is er een telkens wisselende tentoonstelling, op dit moment over de Woolworth Building. Op zich is het best een aardig museumpje om wat meer te weten te komen over wolkenkrabbers, maar het ontbreekt aan een grote lijn of verhaal. Het was vaak een beetje onduidelijk wat de tentoonstellingsmakers het publiek nou precies duidelijk wilden maken. Maar goed, weer een bezienswaardigheid van mijn lijstje afgevinkt!

Na een drankje aan het water in Battery Park heb ik ‘s avonds Indiase curry bij the Bombay Duck besteld en ben ik de bank niet meer afgekomen.

Zaterdag hebben Michiel en ik een paar uurtjes door de Lower East Side gestruind en de Hester Street Fair verkend. Een schattig marktje, waar het lang niet zo druk was als bijvoorbeeld bij de Brooklyn Flea, en ideaal te combineren met LES-shopping. De Lower East Side is een mengelmoes van lelijke Chinese winkeltjes en ultra hippe vintage winkels, boetieks, koffietentjes en restaurantjes. Ik maak er zeker nog een keer een gidsje over, maar ik kan je in elk geval vast verklappen dat ik het gedeelte op Ochard Street tussen Grand en Broome Street het leukst vind.

Hester Street Fair New York

Hester Street Fair New York

Hester Street Fair New York

Natuurlijk moest er ook nog gerend worden, maar ik besloot het een beetje rustig aan te doen. Zes kilometer langs de Hudson, met wat tijd om foto’s te maken.

Hudson river New York

‘s Avonds organiseerde een studiegenoot van Michiel een huisfeestje waar we naartoe gingen en over zondag kan ik heel kort zijn, want ik moest werken bij Kava.

kava-cafe

Het is voor ons een kort weekje in NYC, want vanaf donderdag zijn we een paar dagen in Nederland. Hoera!

Fijne week!

FacebookTwitterGoogle+Email

3 Responses to “The NYC weekend #9”

 1. Hannie Bruijnooge says:

  Ha Joyce,
  Weer leuk om te lezen wat je zoal in NYC doet.
  Wij zijn vorige week teruggekomen. En hebben werkelijk genoten.
  Veel gezien, veel lopen en zelfs gefiets met gids door Brooklyn en Manhattan.
  Gaan zeker nog eens terug.

  Onze gekste ervaring: De weg vragen aan een local in een niet zo heel bijzondere buurt. En dan na afloop de vraag krijgen ‘Wat levert het op’.
  Hebben wat kleingeld gegeven en toen was het prima.

  NYC voor mij de eerste keer maar echt voor herhaling vatbaar.

  Geniet er nog maar heel intens van daar.

  Groeten

  • Joyce says:

   Ha Hannie,
   Wat geweldig om te horen dat jullie het zo leuk hebben gehad!
   Wel benieuwd in welke buurt jullie precies waren ;-)
   Hartelijke groeten!

   • Hannie Bruijnooge says:

    Wij zaten in de New Yorker. Zit aan 8th Avenue. Druk, heel druk maar wel heel centraal. Vlakbij Pennstation. We deden Soho wandeling, fietsennin Brooklyn en Manhattan, The New York Public Library. Greenfield Marketing, het MOMA, het MET, stukje Central park Strawberry fields waar het dus echt naar aardbeien ruikt, 9/11 memorial, Top of The Rocks, Empire Statebuilding, liberty Island en hop on hop off over de Hudson. En Times square natuurlijk
    En op weg naar williamsburg stapten we te vroeg uit de metro waardoor we in een wat vreemde buurt terechtkwamen.

    Kortom. We deden echt toeristisch maar hebben een mooie indruk en gaan vast nog een keertje terug. Ik blijf je NYC nieuws dus zeker volgen

    Hartelijke groeten en het ga je goed daar

    Hannie

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>