New York wordt nóg leuker!

New York wordt nóg leuker!

Op de een of andere manier valt mijn oog de laatste tijd vaak op projecten in New York die de komende tijd of de komende jaren opgeleverd worden. Ze zijn stuk voor stuk erg gaaf, dus leek het me leuk deze toekomstige attracties met je te delen in een blog.

Misschien handig om rekening mee te houden als je een trip naar New York aan het plannen bent op de langere termijn.

Opening 9/11 Museum – 21 mei 2014

9-11-Museum NYC

Er is over geruzied en er wordt schande gesproken van de hoge toegangsprijs ($24), maar op 21 mei 2014 gaat het 9/11 Museum open. Het museum is gewijd aan de 3000 slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001 en 26 februari 1993 en reconstrueert de tragische gebeurtenissen aan de hand van verhalen en artefacten.

Het museum bevindt op de plek waar ooit de Twin Towers stonden, naast de Memorial pools (die heel indrukwekkend zijn). Bij een museumbezoek is dan ook toegang tot de Memorial inbegrepen.

Kaarten zijn nu al online te koop. Het museum zal op dinsdagavonden van 17.00 tot 20.00 uur gratis te bezoeken zijn.

Governor’s Island Park – 24 mei 2014

Governor's Island Park New York City

Mijn op één na favoriete New Yorkse eiland, Governor’s Island (Manhattan staat op één ;-) ), opent in mei 2014 een enorm park, dat helemaal nieuw is aangelegd.

Het eilandje was al heel geschikt om een middag op door te brengen (meer hierover in deze post), maar met de park erbij kan je er volgens mij wel een hele dag doorbrengen. Het park zal een perfect uitzicht bieden op het Vrijheidsbeeld. Verder is er een promenade, speelvelden, een groot terras en zijn er verschillende typen landschappen te vinden.

Meer informatie over het project lees je hier. Dit artikel is ook leuk om te lezen.

Freedom Tower Observatory Deck – 2015

Nóg een opening waar ik echt niet op kan wachten: het Observatory Deck van de gloednieuwe Freedom Tower (officieel: One World Trade Center).

Tal van journalisten hebben er al een kijkje mogen nemen en in 2015 zal ook eindelijk het publiek kunnen genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf de 101ste en 102de verdieping.

Hoe het uitzicht er uit ziet, zie je in dit artikel.

Nieuw Whitney Museum – 2015

New Whitney Museum NYC

Het Whitney Museum – gericht op hedendaagse en twintigste eeuwse Amerikaanse kunst – verhuist in 2015 naar een gloednieuw gebouw aan het begin van de High Line, middenin het Meatpacking District.

Kava Cafe (waar ik werk) ligt zo’n 100 meter van de bouwplaats af, dus we krijgen regelmatig architecten, planners en bouwvakkers over de vloer voor een koffietje. Gaaf om op die manier de bouw te volgen! Het nieuwe gebouw gaat onder andere de grootste ‘pilaar-vrije’ tentoonstellingsruimte in NYC bieden, meerdere dakterrassen met uitzicht over de High Line en de Hudson en twee restaurant-café’s. En natuurlijk kunst!

Meer informatie over het project lees je hier.

New York Wheel – Labor Day (5 september) 2016

New York Wheel

Na Londen krijgt New York ook een énorm reuzenrad van omgerekend zo’n zestig verdiepingen hoog. De locatie? Staten Island. De minst bekende borough, maar een ideale plek voor een prachtig uitzicht. Wát gaaf!

Meer info

Ben jij net zo enthousiast als ik over deze projecten?

FacebookTwitterGoogle+Email

6 Responses to “New York wordt nóg leuker!”

 1. Floor says:

  Leuk om te lezen, Joyce! Thanks!

 2. Weer een aantal redenen bij voor op mijn “waarom ga ik ooit terug naar NY lijstje” ;-)

 3. wilna says:

  Joyce, jouw blog vind ik geweldig. Elk bericht is genieten. Zorgt voor herinneringen aan ons 1ste bezoek en geeft nog meer redenen om weer terug te gaan.

 4. Marieke says:

  Dat park ziet er best wel bizar uit, zeg! Ik ontdek je blog trouwens pas net, via Blogsociety. Wat ontzettend gaaf dat je in New York woont! Ik ga je verhalen volgen!

 5. Karin says:

  Hallo Joyce, wat leuk om je verhalen te lezen! Mijn vriendin en ik gaan eind mei een weekje naar NY, mannen en kinderen blijven thuis! Op de openingsdag (29 mei) van het deck van de Freedom Tower gaan wij naar boven, supergaaf. Het lijkt me ook leuk om een bezoek te brengen aan Governors Island. Ik weet zeker dat ik nog een boel andere tips ga opschrijven om onze week onvergetelijk te maken. Groeten van Karin

  • Joyce says:

   Hoi Karin,

   Wat gaaf! Ik ben jaloers! En fijn dat je iets aan mijn tips hebt :-)

   Hartelijke groeten,
   Joyce

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>