Voor even een student: University Tours

Voor even een student: University Tours

De beroemdste universiteiten van New York zijn natuurlijk Columbia University in de wijk Morningside Heights en New York University (NYU) in hartje Greenwich Village. Beide wijken en campussen zijn geweldig om in rond te wandelen en het universiteitssfeertje op te snuiven, maar veel leuker en interessanter is het om een rondleiding te krijgen of een self-guided tour te lopen.

Columbia University
Oudste universiteit van New York, 23.000 studenten, behorend tot een van de acht Ivy League universiteiten en een top onderzoeksinstituut, dat is ‘Columbia University in the City of New York’. De huidige campus werd in 1897 gesticht en is behoorlijk indrukwekkend door de talrijke gebouwen in Italiaanse Renaissance-stijl, zoals de Low Memorial Library (op de foto).

Iedere dag vindt er om 13:00 uur een gratis rondleiding voor toeristen plaats. De rondleiding start bij het Visitor Center (op werkdagen geopend van 9:00 tot 17:00 uur) en duurt een uur. Vind je het prettiger om de route zelf te lopen, of blijf je liever in je luie stoel zitten? Dan kun je een self-guided podcast downloaden die is ingesproken door architectuur historicus en professor Andrew Dolkart.

Meer info vind je op de website van Columbia University.

Visitor Center Columbia University
213 Low Library
2960 Broadway
New York, NY 10027-6902
212-854-4900
visitorscenter@columbia.edu
Metro: 116 St/Columbia University (1)

New York University
NYU is nog een tikkeltje groter dan Columbia en telt maar liefst 40.000 studenten en heeft 14 locaties! Rondom het hart van de Universiteit, Washington Square, wemelt het dan ook van de fijne lunchspots, leuke barretjes met happy hours en restaurants voor prima studentenhappen.

Rondleidingen worden eigenlijk alleen georganiseerd voor potentiële studenten en je moet je hiervoor vooraf aanmelden (je kunt altijd doen alsof je er wilt studeren natuurlijk), maar dat betekent niet dat er geen tours beschikbaar zijn. Je kunt in het NYU Welcome Center een plattegrond met route ophalen of wederom vanuit je luie stoel (Hé! Dit is Amerika!) een virtual tour bekijken.

Een nog betere manier om de studentensfeer van NYU te proeven is er een cursus of workshop te doen. De School of Professional Studies and Continuing Education heeft er een heleboel in de aanbieding voor niet-studenten.

Jeffrey S. Gould Welcome Center
50 West 4th Street
New York, NY 10012
(212) 998-4550
Metro: 8 St/NYU (N, R)

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>