Vijf handige NYC apps

Vijf handige NYC apps

Hoe houd je in de gaten wanneer er gave dingen in de stad te doen zijn, welke restaurants in de buurt de moeite waard zijn of hoe je met de metro van A naar B komt? Met een app natuurlijk! Mijn favoriete gratis apps op dit moment:

1. The Scoop – an inside guide to New York
Stadsgids samengesteld door medewerkers van de New York Times. Culinair redacteuren delen hun favoriete restaurants, bars en koffietentjes. Verder bevat de app een originele lijst met unieke, typische New York belevenissen en een selectie van trips buiten de vijf boroughs. Een super app voor snelle inspiratie. Verkrijgbaar voor iPhone, iPod touch en iPad.

2. Time Out New York
Zelf bijhouden wat er allemaal in de stad te doen is zou een dagtaak zijn. Gelukkig maakt Time Out het heel makkelijk. Het is de meest complete uitgaans- en bioscoopagenda voor alle vijf boroughs van New York, doorzoekbaar op genre, buurt of datum. Verder een overzicht van restaurants, bars en concerten in de buurt van de locatie waar je je bevindt. Om ideeën op te doen is de functie ‘inspire me’ heel fijn.
Verkrijgbaar voor iPhone, iPad en Android.

3. Embark NYC Subway
Meest gebruiksvriendelijke app om je reis met de metro te plannen. Bevat ook een overzicht van vertragingen en werkzaamheden. Werkt zelfs zonder internetconnectie. Verkrijgbaar voor iPhone, iPod touch en iPad.

4. NYC Museum Guide
Natuurlijk staan in iedere reisgids de grote, bekende musea beschreven. Maar wat als een fascinatie hebt voor de New York City police, meisjes scouting of de Spaanstalig gemeenschap in NYC? Dan kijk je in de NYC Museum Guide app voor iPhone en iPad. De app biedt een overzicht van álle musea met daarbij de openingstijden, adresgegevens en de websites van de desbetreffende musea. Handig om snel een compleet overzicht te hebben.

5. Yelp
Met Yelp houd je bij wat je vrienden aan het doen zijn, scoor je goede deals wanneer je incheckt op een locatie en lees je recensies van restaurants, bars en winkels. In ruil voor goede aanbiedingen moet je niet bang zijn een stukje privacy weg te geven. Verkrijgbaar voor iPhone en Android.

Voor ToGoTo New York Blog heb ik tien handige apps op een rijtje gezet. Lees het artikel hier.

Welke apps vind jij onmisbaar voor een geslaagde citytrip?

FacebookTwitterGoogle+Email

7 Responses to “Vijf handige NYC apps”

 1. Jochem says:

  Ook een leuke app voor New York is Immaculate Infatuation voor alle leuke foodie hotspots.

 2. John Valk says:

  Wij gaan binnenkort een weekje naar New York. Niet speciaal New York, maar dacht dat het handig was om NAVfree New York(kaart/navigatie), Currency ($ naar € omrekenen) en Tip N Split (fooien berekenen) op onze Android Smartphone te zetten, allemaal gratis apps en ook offline te gebruiken.

 3. Sarah Peelman says:

  Hi Joyce, wat een leuke blog heb je. Wij vertrekken in Maart naar NY. (voor de 2de keer). We hebben aantal een leuke adresjes en gaan ons wat richten op minder toeristische dingen, maar we zijn er opnieuw een hele en zouden in dagdelen willen werken.

  Heb jij enig idee van een app / on(of off)line tool waarbij ik thuis al alle dingen die we zeker willen bezoeken (restaurants / musea /…) kan “markeren” op een kaart en een route ongeveer op voorhand / ter plaatste kan maken?

  Maw dat je op een plannetje zie waar alle -tig dingen die je wil zien, doen liggen en dat je zelf kan zien wat bij elkaar in de buurt ligt, wat haalbaar is,…

  Alvast bedankt! Groetjes uit België

  Lijkt me handiger dan op een papieren plannetje.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 100% voorbereid naar New York! - JSNY | JSNY - [...] ontdekt. Installeer ze alvast, dat scheelt tijd! Zie voor een overzicht met handige apps deze blogpost en ToGoTo New York [...]

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>