Vijf ontdekkingen #2

Vijf ontdekkingen #2

Deze week zet ik weer vijf New Yorkse ontdekkingen voor je op een rijtje!

1. Lekkere bakkies koffie in SoHo

SoHo is een héérlijke buurt om te shoppen, mensen te kijken of gewoon ‘New York’ op te snuiven, maar ik vind het vaak lastig er een fijne koffie- of lunchspot te vinden. Gelukkig weet ik sinds kort waar ik moet zijn! Aan 399 West Broadway zit Ground Support, een zaakje met uitstekende koffie, een simpele lunchkaart en een hoop zitjes om op uit te puffen of te gebruiken als bureau. Op Instagram houdt Ground Support een galerij bij van alle honden die buiten op hun baasje moeten wachten. Erg geinig!

Ground Support

En als je er toch bent: dit stukje West Broadway is geweldig! Je vindt er mooie en unieke winkels, zoals Greene Street (zie ontdekking 2), Anthropologie, Reiss en What Goes Around Comes Around.

2. Consignment shops

Hierboven noemde ik ze al even: Greene Street en What Goes Around Comes Around, allebei aan West Broadway. In deze consignment shops vind je écht mooie vintage en geen naar mottenballen riekende tweedehandsjes. Consignment shops bepalen zelf welke stukken ze innemen en zijn niet afhankelijk van kledingdonaties. Stel je even voor: New Yorkse dames (of heren!) die van hun Prada’s of Gucci’s af willen. De echt mooie stukken zijn nog steeds niet goedkoop, maar voor heerlijk snuffelen en inspiratie ben je bij deze winkels absoluut aan het goede adres. Een prima overzicht van andere goede New Yorkse consignment shops staat op de website van Time Out.

3. Marc Jacobs Beauty in Bleecker Street

IMG_3037

Bleecker Street is hét emporium van Marc Jacobs. Je vindt er onder andere Marc by Marc Jacobs, BookMarc en Little Marc (in een zijstraat). Alsof dat nog niet genoeg was, heeft hij vandaag zijn beautylijn gelanceerd en een práchtige Marc Jacobs Beauty winkel geopend in Bleecker Street. Geen idee of het enigszins betaalbaar is, maar kijken kan altijd toch?

4. Food Tours in Bleecker Street

Laatst schreef ik al over hét paradijs voor foodies: Bleecker Street tussen 6th en 7th Avenue. Je kan deze straat natuurlijk prima zelf van een uitgebreid bezoek voorzien, maar een Food Tour van Foods of New York Tours geeft je de kans bij een aantal gerenommeerde zaken kleine hapjes te proeven. Een van de stops is Faicco’s, Michiels nieuwste obsessie.
Geen zin in een gids en andere toeristen? Dan doe je hun tour toch gewoon zelf? De zaken waar de tour langs komt, staan allemaal genoemd op hun website.

5. Mini bibliotheekje in Cornelia Street

In de categorie ‘New York is eigenlijk ook maar gewoon een dorp’: dit schattige ‘bibliotheekje’ bij ons om de hoek in Cornelia Street. Instant glimlach materiaal!

cornelia street lending library New York City www.jsny.nl

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>