Vijf ontdekkingen #4

Vijf ontdekkingen #4

Het is donderdag, bijna weekend en weer tijd voor een New Yorkse ontdekkingstocht!

1. Blossom – Vegan Cuisine

Blossom Carmine St New York City

Bij ons om de hoek zit een vestiging van het veganistische restaurant Blossom, een favoriet onder veel New Yorkers. Zelf eet ik niet vegetarisch of veganistisch, maar ik ben wel een zogenaamde ‘flexitariër’. Vlees hoeft van mij vaak niet zo, maar zelf kom ik als vervanger vaak niet veel verder dan iets met kaas of noten. Ik was dus enorm benieuwd wat er op het menu zou staan!

Nou, het menu is zó orgineel, dat het ons behoorlijk wat tijd kostte een keuze te maken. Opvallend vond ik dat vlees alternatieven als seitan (onze favoriet) en tempeh echt op een vleesachtige manier gepresenteerd worden: gemarineerd en met een ‘jus’. Verder was ik echt verrast door de romige smaak van veel gerechten en dat zonder room of boter. Ga het vooral zelf uitproberen!

41 Carmine Street
Metro: W 4th St. (A, B, C, D, E, F, M)

2. Joe Fresh

joe fresh new york city

Een ware fashionista ben ik absoluut niet, maar winkelen in NYC is toch wel een beetje een hobby geworden. Ik houd van basic designs, heldere kleuren, mooie stoffen en dat alles het liefst ook een beetje budgetvriendelijk. Gap, Banana Republic en Loft zijn het voor mij vaak nèt niet, maar sinds kort heb ik het jonge merk Joe Fresh ontdekt en dat vind ik zo’n fijne winkel! De pasvormen, designs en prijzen zijn allemaal heel erg Joyce-proof. Me happy!

Adressen:
- 510 5th Av. (foto)
- 110 5th Av.
- 215 West 34th St.
- 1055 Madison Av.

www.joefresh.com

3. Blind Tiger – speciale biertjes

blind tiger

Tip van Michiel: heb je zin in een kroegavondje, maar niet in ‘laffe’ Amerikaanse bieren? Dan moet je bij de Blind Tiger op Bleecker Street zijn. Een zorgvuldig samengesteld biermenu, prima eten en een interessante crowd.

281 Bleecker St.
Metro: W 4th St. (A, B, C, D, E, F, M)

4. Eat With

eat with new york city

Lieve lezers, geloof me, EatWith gaat groot worden. Ik houd deze ‘Airbnb’ voor huisetentjes al een tijdje in de gaten en het aanbod in NYC wordt steeds groter. New Yorkers organiseren dineetjes of kooklessen bij hen thuis en je kunt je via deze website inschrijven. Kosher leren koken? Midden-Oosters brunchen? Of smullen van een Puerto-Ricaans familiediner? Het kan allemaal… Dé manier om een kijkje te nemen in het leven van een New Yorker, nieuwe mensen te leren kennen en lekker te eten. Zodra ik deze service zelf heb uitgeprobeerd, volgt uiteraard een blog.

5. Containerstore

container store

Ik besef dat dit misschien een rare tip is voor als je slechts een paar dagen in NYC bent (je gaat natuurlijk geen grote items mee terug slepen naar Nederland), maar als je gek bent op handige dingetjes om je huis te organiseren, make-up en sieraden op te bergen of cadeautjes in te pakken, dan is dit jouw winkel. Als ik hier rond loop, krijg ik gewoon zin in een perfect huis (wat natuurlijk nooit lukt) en de feestdagen. Leuk voor inspiratie!

Adressen:
- 629 Sixth Avenue
- 725 Lexington Avenue

www.containerstore.com

FacebookTwitterGoogle+Email

One Response to “Vijf ontdekkingen #4”

  1. tamara says:

    Een winkel met bakjes…….goodness gracious……me happy :)

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>