Vijf ontdekkingen #5

Vijf ontdekkingen #5

Ik ben bíjna terug in mijn normale blogritme.. Een dagje later dan normaal, maar desalniettemin deel ik weer vijf nieuwe New Yorkse ontdekkingen met je.

1. Spring je fit met trampoline fitness

Jumplife NYC

Het is deze maand, na iets te veel zomerse cocktails, wijn en muffins, weer tijd voor een strakker fitness regime. Samen met een vriendin ga ik de nieuwste fitness trend uitproberen en drie keer fitness trampoline springen bij Jumplife in Tribeca. Volgens mij is het pittiger dan het op het eerste gezicht lijkt, dus ik bereid me mentaal vast voor…;-) Om een idee te krijgen van wat het nou eigenlijk is, keek ik dit filmpje op YouTube.
Zin om het ook uit te proberen? Een single class kost $28.

2. Chelsea Classics in Chelsea Cinema

chelsea classics

Ik ben gék op bijzondere bioscopen en anders-dan-anders voorstellingen. Openlucht films, drive-ins en pub-bioscopen (in Portland, Oregon bezochten we Laurelhurst) vind ik veel leuker dan ongezellige megabioscopen waar films draaien die je een paar maanden later ook thuis op de bank kunt kijken.

Mijn nieuwste ontdekking op het gebied van bijzondere bioscopen is het Chelsea Classics programma van Chelsea Cinema. Iedere donderdagavond staat er om 19:00 en 21:30 uur een klassieker op het programma. Toegang is maar $7,50 en je krijgt er een drankje bij. De vroege editie wordt gehost door Hedda Lettuce, een groene drag queen. Geen idee wat ik me daarbij voor moet stellen, maar ik ga er gauw een keer naartoe! Het complete programma vind je hier.

3. Whynot Coffee

whynot coffeehouse new york

Mijn nieuwe buurtfavoriet! Dit is écht een fijn koffietentje in de West Village. Heerlijke koffie, lekkers voor erbij, fijn muziekje, veel zitjes, gratis snel wifi en super aardige (dansende) barista’s. (En pssst, ernaast zit een winkel waar ze puppy’s verkopen. Te zien in de etalage!)

www.facebook.com/whynotcoffeeNYC
14 Christopher Street
Metro: Christopher-Sheridan St. (1)

4. Sōsh

sosh

Sōsh is een ‘personal concierge’ die op basis van jouw persoonlijke voorkeuren suggesties voor restaurants, bars en activiteiten geeft. Een fijne website om hippe spots en activiteiten te ontdekken, een dagelijkse agenda te genereren en om gewoon lekker inspiratie op te doen. Op dit moment alleen beschikbaar voor New York en San Francisco, maar het ziet er naar uit dat er snel meer steden bij komen.

Hester Street Fair en Hester Nights

Marktjes, vintage, food trucks… Ik kan er geen genoeg van krijgen. Gelukkig is men in New York aardig bedreven in het combineren van al mijn favorieten en zijn er tal van indoor en outdoor markten.

De Hester Street Fair en de avondmarkt Hester Nights kende ik nog niet, maar ik heb inmiddels de avondmarkt uitgeprobeerd en die is best wel geinig! Achter het Eventi Hotel in Chelsea wordt op donderdagavonden tot 26 september een marktje georganiseerd met lekker eten en fijne beats. Voor New Yorkse begrippen is het heel kleinschalig opgezet. Dit weekend ga ik de ‘echte’ markt die in de Lower East Side wordt georganiseerd van een bezoekje voorzien. Ik ben benieuwd!

Hester Street Fair
Iedere zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur tot 26 oktober 2013
Hoek Hester St. en Essex St.
Metro: Delancey (F, J, M, Z) of East Broadway (F)

Hester Nights
Iedere donderdag van 17.00 tot 22.00 uur tot 26 september 2013
851 6th Ave. Ingangen op 29th en 30th streets
Metro: 34th Herald Square (B, D, F, M of N, Q, R) of 34th Penn Station (A, C, E)

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “Vijf ontdekkingen #5”

 1. Carlissa says:

  Hi Joyce,

  Dat Jumplife ziet er echt geweldig leuk uit.
  Daar ga ik ook maar eens een lesje van doen :)

  Gr.

  • Joyce says:

   Ha Carlissa! Is het nog van een lesje gekomen? Ik ben gisteren voor het eerst gaan jumpen. Best pittig, maar tegelijkertijd goed vol te houden. Absoluut voor herhaling vatbaar :-)

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>