Vijf ontdekkingen #6

Vijf ontdekkingen #6

Terwijl ik dit schrijf zijn Michiel en ik op weg naar Nederland. Het is passen en meten iedereen in vier dagen tijd te zien, maar een zin dat ik er in heb! Stiekem mis ik mijn vrienden en familie best wel, dus het is een heerlijk vooruitzicht iedereen weer even te kunnen zien en vast te houden.

Het was dus een kort weekje New York, maar lang genoeg om nog het een en ander te ontdekken.

1. Harmon – Discount drogist in Chelsea

elf make up

Shoppen in New York is natuurlijk extra leuk als producten goedkoper zijn dan in Nederland. Nu vind ik dat qua cosmetica bij drogisterijen als Duane Reade en CVS vaak een beetje tegenvallen, maar in de net geopende winkel Harmon zijn make-up en verzorgingsartikelen wel echt goedkoper. Je vindt er onder andere het cosmeticamerk Elf, dat wel heel vriendelijk geprijsd is. Alle producten kosten tussen de $1 en $3 (!) en zijn dierproefvrij. Harmon is bovendien lekker ruim opgezet en logisch ingedeeld. Mijn nieuwe favoriet!

675 6th Avenue New York
Metro: 23rd St (F, M)

2. OatMeals

OatMeals W 3rd ST New York www.jsny.nl

Deze spot bij ons om de hoek in de West Village stond al tijden op mijn ‘over-te-schrijven’ lijst, maar de foodblog Culy.nl was me voor en schreef een leuk artikel over standaard, maar ook te rare havermout combinaties en ingrediënten. Bij OatMeals kun je je eigen oatmeal papje samenstellen of uit het super uitgebreide menu kiezen. Ik was er laatst ‘s middags en had m’n ontbijt al lang en breed achter de kiezen, maar het oatmeal chocolate chip cookie dat ik nam was ook niet te versmaden!

120 West 3rd Street (tussen MacDougal & Sixth Avenue). Prijs: $4-$7.
Metro: West 4th St. [A, B, C, D, E, F, M]

3. Off Broadway Week – 23 september – 6 oktober

Off Broadway Week

Ná de Broadway Week (nu gaande) is het tijd voor de Off-Broadway Week! Off-Broadway is de term voor wat kleinere en experimentele theaterproducties. Van 23 september tot en met 6 oktober scoor je twee kaartjes voor de prijs van een. Kijk voor alle info op NYCgo.

4. MoMA – Sculpture Garden Mornings

moma_gardensummer2013_mseck

Het MoMA heeft een prachtige beeldentuin, die tot voor kort alleen te bezoeken was als je een kaartje voor het museum gekocht had. Maar er is goed nieuws. Tegenwoordig kun je ‘s morgens van 09:00 tot 10:15 uur de tuin gratis in. Fijne spot om met een koffietje waker te worden!

MoMA
11 West 53rd Street
Metro: 5th Av/53rd St (E, M)

5. East Village Art Walk

De East Village kent een roemrijke geschiedenis, waarin hippies, punkers, kunstenaars, schrijvers en studenten het beeld van de wijk bepaald hebben. Super interessant! Levy’s Unique New York organiseert op 15 september een wandeling langs de meest markante plekken. 15 september niet haalbaar? Dit bureau organiseert tal van gave wandelingen. Kijk hier voor een overzicht.

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>