Vijf ontdekkingen #7

Vijf ontdekkingen #7

Om maar met de deur in huis te vallen: met het ontdekken gaat het niet zo lekker deze week. We kwamen maandagavond terug uit Nederland en daarna moest ik drie dagen werken bij Kava. Een bescheiden lijst dus!

1. Barrow Street, West Village

Barrow St New York www.jsny.nl

Confession from a blogger: soms ben ik een beetje lui. Denk ik m’n buurtje wel aardig te kennen. Nou, absoluut niet dus! Barrow Street ligt parallel aan onze straat (Jones Street) en tijdens een suf boodschappenrondje ontdekte ik dat het een waar foodies paradise is! Een opsomming:

- Annisa - toprestaurant, richt zich op de moderne Amerikaanse cuisine met een Aziatische twist. Neem het vijfgangen tasting menu en val van de ene verbazing in de andere (aldus de recensies op yelp.com).
- One if by land, two if by sea (foto) – door velen het meest romantische restaurant van New York genoemd, met waanzinnig goed eten. Dineren is prijzig, maar de jazz brunch op zondag is stukken vriendelijker voor je portemonnee!
- Rockmeisha – klein Japans restaurantje waar je moet zijn voor ramen (Japans noedelgerecht), of waar je – als je er vóór 19.30 bent – een $15 sushi menu inclusief drankje neemt.

Je begrijpt, mijn culinaire wish-list wordt langer en langer.

2. Eten op de Highline

De laatste keer dat ik over de Highline gewandeld heb was in het vroege voorjaar. Veel te lang geleden! Tijdens een fantastische nazomermiddag ontdekte ik dat is er een heus culinair plein is, ter hoogte van West 15th Street. Ijsjes, koffie, sandwiches, Mexicaanse taco’s… You name it, they got it. En je kan er leuk zitten. Voor een borrel ga ik je naar de nabijgelegen wijnbar Terroir at the Porch.

Bron foto

3. New Yorkers zijn geobsedeerd door pompoenen

Pumpkins in New York - West Village

Op dit moment is het nog heerlijk nazomerweer in de stad, maar als je de winkeletalages en supermarkten goed bekijkt zou je dat niet zeggen. O-ve-ral pompoenen. Natuurlijk, Halloween komt eraan (31 oktober) en vanaf 21 september is het officieel herfst, maar ik blijf liever nog een beetje nazomeren. Als de blaadjes echt gaan vallen, ga ik zeker een aantal pompoenrecepten uitproberen.

4. Pourover koffie

Pour over koffie

Een wereldwijde trend, die in New York natúúrlijk omarmd wordt, is het opschenken van koffie. Iets dat in mijn ouderlijk huis (mam, pap, lezen jullie mee?) al sinds mensenheugenis vaste prik is, maar nu dus weer terug van weggeweest is. De reden? Je koffie is zo vers en aromatisch mogelijk.

Deze foto maakte ik op de Highline, waar je bij Blue Bottle Coffee een individueel bakkie kan laten maken. In dit artikel lees je meer over het fenomeen en vind je een aantal New Yorkse adresjes.

5. Dumbo Art Festival, 27-29 september

In DUMBO (District Under the Manhattan Bridge Overpass) vindt volgend weekend het DUMBO Arts Festival plaats. Niet zomaar een festival – vorig jaar kwamen er 200.000 (!) mensen op af. Denk: performances, installaties, tentoonstellingen, dans en poëzie. Hier ben ik erg benieuwd naar!

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “Vijf ontdekkingen #7”

  1. Aukje says:

    Het DUMBO Arts Festival is inderdaad heel erg leuk, dat was het tenminste 2 jaar geleden! DUMBO is sowieso een aanrader!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>