Vijf ontdekkingen #8

Vijf ontdekkingen #8

Vorige week was vriendin K. op bezoek en op dit moment zijn mijn ouders voor het eerst in hun leven in New York. Ik ben dus veel op pad, helaas weinig aan het bloggen, maar gelukkig veel aan het ontdekken. Vandaag zet ik weer vijf van mijn recente ontdekkingen voor je op een rijtje.

1. The Plaza Food Hall

Food hall plaza hotel

Vriendin K. en ik gingen een Sex and the City tour doen (Met een bus! JAWEL! Er volgt uiteraard nog een review) en er moest geplast worden voordat we 3,5 uur in die bus gingen zitten. We sneakten het Plaza Hotel aan Fifth Avenue in, liepen onze neus achterna en stonden ineens in een prachtige food hall.

Er was geen tijd voor een nadere inspectie, maar ben je aan het shoppen op Fifth Avenue, dan is The Plaza Food Hall je plek voor een lekkere lunch. Terwijl je van je sushi (of iets anders) geniet, is het in dit chique New Yorkse instituut natuurlijk heerlijk mensen kijken.

Enneh… had ik al gezegd dat dit hotel prima toiletten heeft?

The Plaza Food Hall
Hoek Fifth Av. en Central Park South
Metro: 5th Av / 59th St [N, Q, R]

2. Nike Training Club @ Niketown

NTC

Populair in Nederland en nu eindelijk ook in New York van start gegaan: gratis trainingen van de Nike Training Club in de mega Nike winkel Niketown. Iedere maandag om 18.30 uur kun je gratis meedoen aan de full-body workout. Reserveer een spot door te bellen naar de winkel: 212-891-6453.

Niketown
E. 57th St. tussen 5th Av en Madison Av
Metro: 5th Av / 59th St [N, Q, R]

3. Cafe Grumpy, Chelsea

Grumpy's chelsea

In Chelsea was mijn favoriete koffiespot tot dusver de Doughnut Plant aan 23rd Street. Hartstikke leuke zaak, maar er kleeft (letterlijk) een groot risico aan: de donuts. Niet goed voor de lijn.
Nieuwe spot: Cafe Grumpy, midden in het rustige West 20th Street. Lekkere koffie, ruim opgezet en een fijn tuintje achterin.

Cafe Grumpy
224 W 20th St (ook in: Lower East Side, Park Slope, Greenpoint en Fashion District)
Metro: 18 St [1, 2]

4. Rapha Cycle Club – Meatpacking District

rapha

Dit is een ontdekking van mijn ouders, groot wielerliefhebbers! Rapha is een fantastische hotspot voor prachtige racefietsen, coole outfits, retro fietsspullen en lekkere espresso. Ook leuk als je geen wielerfanaat bent, maar gewoon van mooie conceptstores houdt. Rapha is ook te vinden in Sydney, London, Osaka en San Francisco.

In Nederland is Lola Bikes & Coffee aan het Noordeinde in Den Haag een vergelijkbare zaak. Móóie fietsen, een hoop coole spullen en een espressobar.

www.rapha.cc
Rapha Cycle Club
64 Gansevoort Street
Metro: 14 St [A, C, E] of 8th Avenue [L]

5. Bar Pitti, West Village

bar pitti

Google ‘Bar Pitti’ en je ziet meteen: dit is een celebrity spot. Dit simpele Italiaanse tentje trekt tout beroemd New York aan. Logisch, want het eten is heerlijk en het terras is ideaal gelegen. Samen met K. genoot ik er van de Melanzane alla Parmigina (héérlijk!) en dacht ik Blake Lively te spotten, maar het was helaas haar body double ;-) .

Bar Pitti
268 6th Av
Metro: Houston St [1]
Let op: cash only, reserveren niet mogelijk

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “Vijf ontdekkingen #8”

 1. Joke says:

  Leuke blog. Mijn complimenten. Aankomende zondag vertrek ik naar NYC en na Manhattan en Soho staat mijn verblijfadres deze keer in Brooklyn, onderaan Williamsburg. Heb je leuke tips?
  Maar wat belangrijker is, zal ik als toerist veel merken van de shutdown? Ben erg benieuwd of je vriendin en/of je ouders er veel van hebben gemerkt, bijv. op het vliegveld bij aankomst danwel vertrek. Ik was al gewend aan de lange wachttijden en ben bang dat het dus nog langer zal zijn.
  En verder ben ik benieuwd of de memorial park open is.
  Natuurlijk hoop ik voor alle Amerikanen dat de shutdown heel snel stopt.

  • Joyce says:

   Hi Joke,
   Dank voor de complimenten! We merken hier weinig van de shutdown. Mijn ouders zijn heel vlot door de douane op Newark gegaan en ook in de stad draait alles soepel. Het 9/11 Memorial is gewoon open (ik ga er morgen zelfs naartoe). De Statue of Liberty is voor zover ik weet de enige ‘attractie’ die echt gesloten is.
   Ik ben niet de allergrootste Williamsburg kenner, maar Smorgasburg op zaterdag, de Flea op zondag, de Brooklyn Brewery (gratis rondleidingen) en het Wythe Hotel (voor brunch of cocktails) zijn absoluut de moeite waard.
   Kijk hier voor meer brunch/lunch tips en op deze link voor nog meer restaurant tips. Ook de Brooklyn Bowl (bowlingbaan met live muziek) is heel gaaf.
   Heel veel plezier in NYC! En als je na je bezoek nog tips hebt, laat ze dan gerust hier achter.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>