Vijf ontdekkingen #9

Vijf ontdekkingen #9

JSNY was weer eens elders in de USA (Texas) en dan schieten mijn rubrieken er altijd een beetje bij in. Tijd dus om de vijf ontdekkingen nieuw leven in te blazen. Komen ze!

1. Banksy’s New York

banksy nyc

Banksy, de anonieme Britse graffiti artiest, verblijft de hele maand oktober in New York en laat een duidelijk spoor achter in de stad. Graffiti vormt – natuurlijk – het grootste deel van zijn werk, maar hij heeft ook al een aantal ludieke acties op touw gezet. Zo stuurde hij een veewagen vol kermende pluche koeien, varkens, kippen en schapen naar het Meatpacking District en zette hij een stalletje op waar je zijn werk voor $60 kon kopen. NIEMAND had door dat het om echte Banksy’s ging en de lucky ones die iets kochten, hebben nu een fantastisch kunstwerk en verhaal.

Fanatieke jagers zijn voortdurend aan het spotten met als doel als eerste een nieuw werk te fotograferen. Op deze kaart zie je waar hij al geweest is. Commerciële tours langs al ‘zijn’ plekken zullen ongetwijfeld binnenkort als paddenstoelen uit de grond rijzen, maar ik zeg: stel gewoon je eigen tour samen. Easy Peasy.

2. Nieuwe app Time Out

time out app

Als inwoner van New York, maar zeker ook als blogger, zou ik niet weten wat ik zonder Time Out zou moeten. Wat mij betreft de bron voor alle uitgaanstips, restaurantrecensies en nieuws over de stad. Hun app is net vernieuwd en absoluut het downloaden waard. Je vindt er de populairste artikelen uit het magazine, handige to-do lijstjes en een overzicht met de meeste bekeken café’s en koffietentjes. Download ‘m vóór je bezoek en je komt helemaal in de New York stemming.

Beschikbaar voor iOs, Android en Windows. In de app store zoek je op ‘Time out: make your city amazing’. Kijk hier voor meer informatie.

3. Brooklyn Flea, Fort Greene

Brooklyn Flea Fort Greene

Fort Greene, Brooklyn, New York

Mijn grote voornemen dit najaar is vaker naar Brooklyn te gaan en wat toplijstjes samen te stellen. Laatst heb ik een mooie start gemaakt door met mijn moeder op een zaterdag naar de Brooklyn Flea in Fort Greene te gaan. De Flea is leuk: veel stands met mooie spullen, leuke sfeer en lekker eten, maar ik vond het eigenlijk nog veel leuker om een beetje door Fort Greene te wandelen.

Deze populaire buurt is recent uitgeroepen tot de ‘leefbaarste’ wijk in Brooklyn en dat snap ik. We zagen prachtige brede straten met brownstones, mooie parken en leuke restaurantjes aan DeKalb Avenue. Bekijk voor een sfeerbeeld deze fotoreportage van Airbnb. Mijn volgende bezoek ga ik nog iets beter voorbereiden en dan gebruik ik deze tips van Time Out.

Dus: ga je naar de Flea? Pak dan Fort Greene mee!

Fort Greene Flea, iedere zaterdag tot 23 november
176 Lafayette Ave. (tussen. Clermont + Vanderbilt Ave.)

4. The Frick Collection

frick collection interior

Oke, het is weer tijd voor een bekentenis. Ik houd van kunstmusea, maar niet als ze heel groot zijn. De MET of het Louvre in Parijs bijvoorbeeld, vind ik een beetje heftig: teveel afdelingen, onoverzichtelijk en daarmee heb ik snel last van een information overload. Geef mij maar een mooi gebouw en een kleine collectie, dan ben ik happy.

Nou, de Frick Collection ís exact zo’n museum. Het gebouw aan 5th Avenue, oftewel de Museum Mile, is de voormalige residentie van Henry Clay Frick (1849–1919) en bevat zijn collectie van oude meesters, sculpturen en decoratieve kunst. De residentie is absoluut een kijkje waard en als je van oude meesters houdt, moet je er zeker heen, want er hangt o.a. een aantal prachtige Rembrandts en Vermeers. Op dit moment is het het tijdelijk onderkomen van een aantal topstukken uit de collectie van het Haagse Mauritshuis. Heel speciaal!

Op zondag betaal je tussen 11.00 en 13.00 wat je wilt (wij betaalden $1). Houd er rekening mee dat de Mauritshuis expositie voor een hoop extra bezoekers zorgt. Wil je er zeker van zijn dat je naar binnen kunt, koop dan je kaartje van te voren online.

www.frick.org
1 East 70th Street
Metro: 68St Hunter College [4,6]

5. 10% extra korting bij Macy’s

Macy'sVisitor Center New York www.jsny.nl

Shopaddicts moeten wat mij betreft tijdens een bezoek aan NYC even langs Macy’s aan Herald Square, het grootste warenhuis ter wereld. Op de een of andere manier slaag ik er altijd in koopjes te vinden (waarschuwing vooraf: daar moet je wel een hoop geduld voor hebben), dus ik ben fan.

Toen ik er laatst met mijn ouders was, ontdekte ik dat je bij het Visitor Center een kortingspas kan ophalen voor 10% extra korting op een groot deel van het assortiment. Je hoeft alleen maar een niet-Amerikaans identiteitsbewijs te laten zien. Handig!

Bij dit Visitor Center is ook een informatiestand van NYCgo gevestigd, dus als je behoefte hebt aan een plattegrond van de stad of andere toeristische informatie, ben je er ook aan het goede adres.

Je vindt het Visitor Center op de tweede etage (Amerikaanse telling, wij zouden het als de eerste etage beschouwen), via een trap vanuit de tassenafdeling.

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>