Voorjaars to-do lijst

Voorjaars to-do lijst

Wat is de lente toch een fijne tijd! Met temperaturen tussen de 15 en 25 graden en een zonnetje is het optimaal genieten in New York. Ik ben erg benieuwd hoe dat over pakweg twee maanden zal zijn, als het bloedheet en benauwd is.

Wat ga ik de komende weken allemaal doen?

 • Twee keer naar het Tribeca Filmfestival. Vanavond naar The Rocket en morgen naar Stand clear of the closing doors. Als fervent filmfestival ganger ben ik erg benieuwd naar de sfeer, de bezoekers én de films. Het was trouwens lastig kaartjes te krijgen. American Express klanten kregen voorrang – en gelukkig hebben we zo’n kaart – maar dan nog is het slim op de eerste dag achter je computer klaar te zitten. Dat moet volgend jaar beter!
stand clear of the closing doora

Stand clear of the closing doors

 • Bootcampen in Central Park! In Nederland mijn favoriete workout van het afgelopen jaar, hier behoorlijk prijzig. Gelukkig zag ik een mooie aanbieding.
 • Mijn haar laten knippen. Dat is heel erg nodig, maar ik zweer bij Groupon aanbiedingen en het was even geduld hebben totdat er een kapper voorbij kwam die me beviel.
 • Naar een wedstrijd van de Yankees in het Yankee Stadium. We hebben kaartjes voor 4 mei en dan spelen ze tegen The Oakland Athletics. Een verslag volgt!
yankees logo

Yankees logo

 • Trainen voor de UAE Healthy Kidney 10K Run op 11 mei in Central Park. Ik ren braaf m’n rondjes in Riverside of Central Park en ik vond het tijd worden er een officieel momentje aan te koppelen.
 • Een weekendtripje maken naar The Berkshires, een gebied in het westen van Massachusetts, op zo’n drie uur rijden. Tijd voor natuur (en wijnproeven ;-) )!
 • Roadtrippen door Florida :-)
 • Onze verhuizing naar de West Village voorbereiden. We gaan per 1 juni in de leukste buurt van New York wonen. Whoop whoop!

Er staan nog meer dingen op mijn lijstje die ik écht wil doen:

 • The Cloisters bezoeken.
 • Kaarten regelen voor Fuerza Bruta. Deze fantastische show is wéér verlengd, wat betekent dat er nog tijd is om te gaan.
 • Een heleboel rooftop bars uitproberen.
 • Naar de tentoonstelling over de art scene in New York in 1993 in het New Museum.
 • Richting het strand! Far Rockaway bijvoorbeeld. Daar gaat wel wat Sandy-research aan vooraf, want nog lang niet alle stranden zijn open.

Credits foto: Choi Jeong-Hwa

 

 

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “Voorjaars to-do lijst”

 1. Lisa says:

  Hoi Joyce!
  Wat een geweldige site heb je, van alle blogs/websites van nyc bezoek ik die van jou het meest, zulke handige en leuke tips!

  Ik ga in april samen met mijn moeder naar NYC. Ik wil ook graag naar buurten zoals Harlem en Brooklyn. Zijn deze buurten nou echt gevaarlijk of is dat prima te doen overdag, zonder stoere mannen;)? En/of zijn er andere plekken in NYC die jij zou afraden om als 2 blonde dames te bezoeken?

  Keep up the good work!

  Groetjes,

  Lisa

  • Joyce says:

   Hoi Lisa,

   Dank voor de complimenten!
   Het ‘toeristische’ gedeelte van Harlem kun je prima bezoeken, dat is het gebied rondom het Apollo Theater. Spanish Harlem (iets zuidelijker) zou ik persoonlijk mijden. Ik was daar een keer in je eentje en voelde me daar niet echt op mijn gemak. Brooklyn is enorm groot (als het een stad op zichzelf was, zou het de vierde stad van de VS zijn), dus ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog niet alle wijken hebben doorkruist, maar de meeste zijn hartstikke prima. Het leukst/best zijn

   -Williamsburg
   -Brooklyn Heights
   -Boerum Hill
   -Carol Gardens
   -Clinton Hill
   -Cobble Hill
   -DUMBO
   -Fort Greene
   -Park Slope

   Veel plezier vast!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>