Wat is de beste tijd van het jaar om naar NYC te gaan?

Wat is de beste tijd van het jaar om naar NYC te gaan?

Terwijl in Nederland de krokussen en narcissen al volop bloeien, blijft het hier in New York WINTER. Het is begin maart en afgelopen week ben ik wéér door de sneeuw naar mijn werk geglibberd. Jammer voor alle citytrippers die gedacht hadden al wat voorzichtige voorjaarswarmte mee te pikken, maar aan de andere kant: een warme chocomel of een glas rode wijn smaken met dit weer juist extra lekker.

Zo heeft ieder seizoen in New York zijn voor- en nadelen. Ik zet ze voor je op een rijtje!

Lente

Lente central park

Voordelen

• De stad is groen en fris. De dames verruilen hun Hunter-boots voor rokjes en jurkjes en er kan weer buiten worden geluncht.

• April kan nog aan de frisse kant zijn, maar mei… In mei is de kans groot op temperaturen rond de 25 graden. Een briesje, niet te benauwd.. Ik kan het niet garanderen, maar het kán!

• Het baseball seizoen loopt van eind maart tot eind september. In het voorjaar en de zomer kun je de Yankees dus zien spelen.

• Lange avonden vragen om cocktails op rooftops, fietstochten, picknicks in Central Park, hardloopsessies langs de Hudson en struinen over marktjes. Zoveel mogelijk buiten zijn dus!

Nadelen

• Iedereen wil in mei naar NYC. Vliegtickets en hotels zijn duur.

• Drommen toeristen. Ja, je bent helaas niet de enige die op het idee kwam NYC te bezoeken.

Zomer

Washington Square NYC

Voordelen

• Er worden allerlei (gratis) events georganiseerd: van openluchtfilms, concerten in Central Park, de US Open, tot dansfeestjes in Brooklyn, grote festivals (The Governors Ball) en blockparty’s (buurtfeestjes).

• Vanaf juni is de summersale in volle gang.

• Het is de tijd voor alles in en om het water: zeilen op de Hudson, een gratis kanotochtje, roeien in Central Park en naar strand bij bijvoorbeeld Brighton Beach.

Nadelen

• De warmte. Als je pech hebt, is het 35 graden met een luchtvochtigheid van 100%. Best pittig om er dan een druk programma op na te houden.

Herfst

Bethesda fountain central park

Voordelen

• De herfstkleuren. Need I say more?

• Het is super leuk om Halloween of de New York City marathon mee te maken.

• Net als in het voorjaar is het de ideale tijd voor tal van buitenactiviteiten. En ‘s avonds? Dan zoek je juist de warmte op in een knus restaurant of een leuk barretje.

Nadelen

• Grotendeels hetzelfde als in het voorjaar: het is druk in de stad en de prijzen zijn er dan ook naar.

Winter

Central Park Winter

Voordelen

• Buiten de kerstvakantie om zijn vliegtickets, hotels en appartementen aanzienlijk goedkoper dan in de andere seizoenen.

• Zeker in januari stelt het toeristenseizoen weinig voor. Bij veel attracties zul je niet lang te hoeven wachten.

• De stad verkeert al vroeg in kerstsferen. De verlichting, prachtige etalages en kerstbomen maken New York heel gezellig.

• Je kan op heel veel plekken schaatsen.

• Het indoor sportseizoen is in volle gang. Ga naar ijshockey, basketball of American football en geniet van de ultieme combinatie van sport en entertainment.

• Vanaf december gaat de sale los.

Nadelen

• De kou! Houd de weerberichten voordat je naar NYC gaat goed in de gaten, want echt, het kan ongelooflijk koud zijn, dus een beetje voorbereiding kan geen kwaad.

• Januari is niet de gezelligste maand om NYC te bezoeken. Het is gedaan met de kerstverlichting, vroeg donker en in de horeca is het minder druk dan tijdens de rest van het jaar.

empire state at night


Gaan dus!

Hopelijk heb ik je met deze lijst kunnen overtuigen dat het tijdens ieder seizoen vooral léuk is in New York! Ready to go? Vliegtickets vergelijken en gáán!

 

Credits foto met tulpen
Credits foto Empire State building

 

 

FacebookTwitterGoogle+Email

14 Responses to “Wat is de beste tijd van het jaar om naar NYC te gaan?”

 1. Esther says:

  Oooh, herfst in nyc! Ik was er in nov. Het was koud, maar de lucht was strakblauw. De kleuren overal waren prachtig!
  Groetjes,
  Esther.

 2. Yara Miora says:

  Oh ik was er afgelopen kert en het was echt magical! Loved it! :)

 3. Marieke says:

  Wij gaan eind deze maand, net tussen winter en lente in, maar iets meer richting lente hoop ik :)

 4. sharon says:

  Bedankt voor de tips! NYC, staat op de bucketlist voor 2014!

 5. Angelique says:

  Wij gaan komende februari voor 9 dagen. Ben benieuwd hoe het dan met het weer gesteld is..

  Toffe website btw, heb er veel aan :-)

 6. Pascal says:

  Wij waren er in februari 2014. Warme kleding mee. Bijna elke dag strak blauwe hemel (op een dag na een heuse sneeuwstorm maar was ook wel gaaf mee te maken) en temperaturen onder 0. Was fantastisch. Nergens wachtrijen. En geweldige sneeuwfoto’s.

  Keep on blogging Joyce

  • Angelique says:

   Haha warme kleding geloof ik graag. Heb geen idee wat ik mee moet nemen. De jas en schoenen zijn er gelukkig al wel..
   Nog tips? Thermokleding of iets?

   • Pascal says:

    Yup. Thermo kleding. Is perfect. Heel klein nadeel…..als je ergens naar binnen gaat is het gelijk warm. Maar ach…..je zit in NYC.

 7. Cheryl says:

  Ik heb een ticket voor 350 eu weten te scoren! Ik heb een hostel die prima te doen is in Brooklyn voor 250 eu per week dus voor 600 eu ben ik klaar :D Dit is m’n 5e keer, ik krijg er echt geen genoeg van, ik hou zo veel van die stad!! 23 november ga ik er heen voor een week met m’n tweelingzus en m’n moeder :D :D:D

  • Joyce says:

   Hoi Cheryl,

   Dat heb je super goed geregeld! Toevallig zag ik dat tickets van Iceland Air (via Reykjavik) in februari 2016 rond de EUR 360 liggen. Waar heb jij je goedkope ticket vandaan? Ik ben natuurlijk ook wel benieuwd in welk hostel jullie gaan verblijven.

   Groet! Joyce

 8. Denise says:

  Thanks voor de tips!!

  vraagje: eind november begin december is het dan goedkoper om naar new york te gaan? begrijp ik dat goed? wat kan je het beste doen? los ticket kopen en hotel boeken of dan toch vlucht en hotel in 1? vanaf wanneer is new york in kerstsferen? ook al eind november?

  groetjes Denise

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>