West 4th Street: cocktails, wijntjes en heerlijk eten

West 4th Street: cocktails, wijntjes en heerlijk eten

Hou je ervan om tijdens een citytrip juist dat éne leuke, enigszins verborgen straatje te ontdekken en je te laten verrassen door fantastische cocktails, heerlijke wijnen en gewoon goed eten? Ga dan een avondje naar West 4th Street in de West Village.

West 4th Street is een van mijn favoriete New Yorkse straten. Waarom?

• Het is er super sfeervol door de mooie townhouses, kerstverlichting en gezellige restaurantjes.
• Door het historische karakter van de buurt voelt het een beetje Europees aan. Heerlijk vind ik dat!
• Amerikaanse kroegen hebben negen van de tien keer enorme televisieschermen hangen waar non-stop videoclips of sport op te zien is. Niet mijn ding, want ik word er enorm door afgeleid. Kroegen met tv-schermen zijn – hoera – een zeldzaamheid in dit buurtje.

Het leukste gedeelte van de straat is gelegen tussen 7th Avenue en Jane Street. Om je een beetje een beeld te geven, zo ziet West 4th Street er ‘s avonds uit:

West 4th Street New York City

Processed with VSCOcam

Processed with VSCOcam

Processed with VSCOcam

Nu wil je natuurlijk weten waar je moet zijn. Eigenlijk is alles hier leuk, dus ga gerust op de bonnefooi, maar deze tentjes springen er wat mij betreft uit.

Drinken

Cafe Minerva. Voor espresso of wijn. Uniek voor NYC: een wijnkaart met twintig flessen wijn voor slechts $20. En de kwaliteit is prima! Ook voor een simpel Italiaans hapje (probeer de toast met artisjok) kun je hier terecht.

Extra Virgin. Om bijzondere cocktails te drinken, een hapje te eten én celebrity’s te spotten.

Wilfie & Nell. Een ‘kroeg kroeg’.  Zien en gezien worden.

Bobo. Dit tentje zit net om de hoek van West 4th Street, aan 7th Av., maar is wel het vermelden waard. In het souterrain drink je lekkere cocktails en heerst een ongedwongen, Europees sfeertje.

Eten

• Fedora. Populaire tent, reserveer van te voren via Open Table. Ook leuk voor een cocktail aan de bar.

Mary’s Fish Camp. Uitstekende vis en lekker informele tent. Beetje huiskamer-achtig.

Sevilla. Restaurant dat al járen in deze buurt gevestigd is. Prima plek voor tapas.

Tartine. Franse bistro. Ook een leuke lunchstek.

Tremont. Fijn restaurant met een modern-Amerikaanse kaart om wat uitgebreider te gaan eten. De service is hier super goed.

Smorgas Chef. Ecologisch Scandinavisch farm-to-table restaurant. Bijna alles op je bordje komt van een prachtige boerderij uit de Catskills vandaan. Ook populair voor brunch in het weekend.

Corner Bistro. Deze buurtkroeg is juist wel heel Amerikaans, maar dat maakt ‘m perfect voor als je dat een keer meegemaakt wilt hebben. Ideale spot voor de budgetreiziger, want je scoort hier een hamburger voor zo’n $8. Let op: cash only.

Je komt bij West 4th Street door de metro te nemen naar Christopher Street/Sheridan Place of naar 14 St.

West 4th Street New York City

FacebookTwitterGoogle+Email

2 Responses to “West 4th Street: cocktails, wijntjes en heerlijk eten”

 1. Irene says:

  Hoi, we zijn vandaag terug gekomen uit New York en we hebben voor en tijdens ons verblijf gretig gebruik gemaakt van jouw blog. Bedankt daarvoor! We verbleven, via airbnb, in een appartement in Greenwich Village. ‘ s avonds aten we ook vaak in die wijk. We zijn nav jouw tip bij Tarttine wezen eten. We hebben daar lekker maar vooral heeel gezellig gegeten. Goede tip dus! Wat mensen wel moeten weten als ze bij Tartine gaan eten, is dat daar geen alcohol wordt geschonken. Daar staat tegenover dat je wel zelf je wijn of bier mag meenemen! Wel handig om te weten. Wij hadden niets bij ons maar kregen onmiddellijk van onze buren een glas aangeboden en raakten daardoor meteen in gesprek. Mede daardoor een gezellige avond gehad.
  Verder zijn we nog bij Sevilla geweest. Ook lekker gegeten en een goede sfeer. Wij moesten, op zaterdagavond, wel een tijdje wachten voor we konden aanschuiven.
  Daarnaast zijn we in dezelfde wijk nog naar bar pitti geweest.. Zeer lekker Italiaans gegeten in een hele goede sfeer.
  We hebben ook nog gegeten bij at Cornelia street in de Cornelia street: ook weer erg lekker en erg gezellig! Wat sfeer betreft hetzelfde als bar pitti en Tartine.

  • Joyce says:

   Hoi Irene,
   Wat leuk dat je iets hebt gehad aan mijn tips! En heel erg bedankt voor al je aanvullingen :-) Bar Pitti en Cornelia Street Cafe zijn ook favorieten van mij. Sevilla had ik zelf nog niet uitgeprobeerd (de tip gekregen dat het goed zou zijn), goed om te weten dat dat ook beviel!
   Groetjes,
   Joyce

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>