To-do’s voor de komende maand

To-do’s voor de komende maand

Nog even, en dan barst het Holiday-season in New York los. Ik heb in een enkele winkel al wat kerstliedjes gehoord, maar verder is er zeker nog geen sprakte van ‘gekte’. Die zal pas starten na Thanksgiving op 28 november.

Ik kijk uit naar het Holiday-season. Zeker omdat we maar de helft van de maand december in New York doorbrengen. De andere helft en een groot deel van januari zitten we in de Argentijnse zomerzon. Geen slecht vooruitzicht, maar ik wil natuurlijk wel ten volle van het herfst- en winterseizoen in NYC genieten!

Ter inspiratie: dit staat op mijn to-do-lijst voor de komende maand.

1. Trainen voor de Ted Corbitt Classic 15K

Op 14 december is het de bedoeling dat ik de Ted Corbitt Classic 15K in Central Park uitloop. Ik haal nu met een beetje op mijn kiezen bijten wel de 10K, maar er moet nog wel een tandje bij! Normaal loop ik hard langs de Hudson, maar morgen ga ik in elk geval een rondje Central Park doen om te wennen aan de heuvels.

2. De Rockettes zien in Radio City Music Hall

Een van de ultieme New Yorkse kerstshows is de Christmas Spectacular van de Rockettes in de Radio City Music Hall. Sinds ik zes jaar geleden een keer een Stage Door Tour door Radio City Music Hall heb gedaan, wil ik de Rockettes een keer in het echt zien. Op 24 november ga ik met een paar vriendinnen naar de show. Eindelijk!

Rockettes-line

3. Véél yoga-en

Waarom deze rare, niet yoga-achtige foto zul je denken? Nou, dankzij een van de vele kortingswebsites die New York rijk is (PULSD), heb ik 25 yogalessen voor $25 dollar gescoord. Een steal! De studio, U!Yoga, in Chinatown is best wel fijn. Ze bieden veel verschillende, kleinschalige lessen die geleid worden door prima yogi’s.

De locatie is alleen, hoe zal ik het zeggen, only in New York. Om er te komen ga ik naast de Chinese McDonald’s aan Canal Street een ongelooflijk vaag gebouw door (met onduidelijke kantoortjes), totdat de wierookgeuren me tegemoet komen en ik de studio heb bereikt. Het deert me niet, het is typisch New York en ik heb erg veel baat bij de lessen :-) .

U! Yoga NYC

4. Winterse cocktails proeven bij Kava Mima

Het koffietentje waar ik werk, Kava Cafe, heeft nog niet zo lang geleden een tweede locatie geopend in Midtown. Het is een prachtig cafe geworden, waar de koffie een grote rol speelt, maar ook uitstekende cocktails geserveerd worden. Wat te denken van een Autumn warmthWinter in Gotham of een Between the sheets?

470 West 42nd Street
Metro: 42nd St Port Authority Bus Terminal [A, C, E]

Kava Cafe 42nd Street New York

5. Schaatsen

Need I say more? De schaatsbanen bij Bryant Park, Rockefeller Center en in Central Park zijn al open. Binnenkort schrijf ik een uitgebreidere blog over deze banen.

[Deze foto nam Michiel zes jaar geleden van me, op de schaatsbaan in Central Park, tijdens onze eerste NYC trip]

Iceskating Central Park New York

6. De kerstboom bij het Rockefeller Center spotten

Ieder jaar groot en spectaculair: de kerstboom bij het Rockefeller Center. Op 4 december wordt de boom officieel verlicht. Ik ga die avond vrij houden!

Christmas Tree Rockefeller Center

7. Glühwein drinken op een kerstmarkt

Voordat we naar de zomerzon vertrekken, móet ik toch minstens een glaasje Glühwein gedronken hebben. Ik heb goede hoop dat het op een van de vele kerstmarkten die New York rijk is wel gaat lukken. Kijk voor een overzicht met alle markten op de website van Time Out.

union-square-holiday-market

8. Een winterse blockbuster zien

Kou, regen en wind? In de bioscoop is het lekker warm! Voor deze maand op mijn lijst:  (speelt zich af in ons buurtje!), American Hustle (Bradley Cooper!),  en The Wolf of Wall Street (Leo!).

Favoriete bioscopen: Angelika, FilmForum en Bow Tie Chelsea Cinemas.

angelika

Ben je in november of december in New York? Deel hieronder wat er op jouw to-do lijst staat!

FacebookTwitterGoogle+Email

7 Responses to “To-do’s voor de komende maand”

 1. Nadine says:

  Superleuke en inspirerende to-do list! Ik krijg echt zin in de feest/winterdagen zo!

  Liefs,
  Nadine

 2. Esther says:

  Fijn! heel veel zin om naar new york te komen na het lezen van zo’n blogje als ik de tijd had gehad..

  X vanuit een saaie werkkamer in Amsterdam

 3. Aukje says:

  Aaawh de Rockettes zijn heeeel erg leuk, super feel good-avondje!

 4. Angelique says:

  Oh wat ben ik blij dat ik jouw blog gevonden heb! Ik vertrek over een maandje naar New York om vriendlief op te zoeken die daar studeert, en ik wil alles van New York proeven. Wellicht wil hij blijven studeren, dus dan wil ik graag met hem mee! Ik heb er heel veel zin in!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>