Onmisbaar in NYC: YELP

Onmisbaar in NYC: YELP

Als er één website is die écht onmisbaar is in New York, is het Yelp. Ik maak er zeker elke dag gebruik van om bijvoorbeeld te checken waar ik het beste koffie kan gaan drinken, of dat ene populaire restaurantje echt wel zo goed is en welk publiek er op een bepaalde rooftop komt. Aan fervente citytrippers hoef ik dit vast niet uit te leggen, maar als je Yelp nog niet kent, lees dan even verder!

Yelp is simpelweg een recensiewebsite en -app voor alles wat er te beoordelen valt, zoals winkels, restaurants, bars, attracties en hotels. Maar liefst 86% van de Yelp-gebruikers is afkomstig uit de VS. De dienst is hier dus veel populairder dan in de rest van de wereld. Inmiddels staan er 153 miljoen (!) recensies op Yelp en zijn er in New York bijvoorbeeld meer dan 30.000 restaurants gerecenseerd.

Deze schaalgrootte zorgt ervoor dat de betrouwbaarheid van de recensies best wel groot is: immers, als bijvoorbeeld 600 mensen sterren hebben toegekend aan een bepaald restaurant, kun je ervan uitgaan dat dat wel een aardig beeld geeft van de kwaliteit.

Naast dat je je snel een beeld kunt vormen van de kwaliteit en de populariteit van een bepaalde business, vind ik Yelp een fijne locatiedienst: waar je ook bent in New York, met behulp van de app van Yelp zie je in één oogopslag welke zaken zich in jouw straal bevinden en of ze een beetje goed zijn.

Zoektips

• Snel een beeld krijgen van het beste dat New York te bieden heeft? Op de voorpagina www.yelp.com/nyc zie je onder ‘Best of Yelp: New York’ per categorie New Yorks best scorende bedrijven.

Best of Yelp New York

• Actieve Yelpers maken lijsten aan van hun favoriete plekken in bepaalde categorieën. Zo vond ik deze geweldige lijst met koffiebars, dit uitgebreide overzicht met brunchplekken, deze met clubs, en vintage winkeltjes of gewoon lekker zoetigheden! Neuzen tussen die lijsten is super leuk en handig.

Yelp Lists

• Gebruik de zoekfilters! Buurt, prijscategorie, score, openingstijden enzovoorts kunnen het keuzeproces stukken makkelijker maken.

• Yelp is niet alleen handig om dat ene barretje of populaire restaurant op te zoeken. Ik kijk ook graag naar recensies van kappers, nagelsalons of winkels. Voor toeristische attracties bestaat er geen aparte zoekcategorie, maar je kunt wel zoeken op de attractie zelf. De ongezouten mening van een stel toeristen is vaak veel handiger dan de immer positieve reisboekjes.

• Een minpuntje: Yelp wordt bevolkt door Amerikaanse reviewers. Ik merk soms dat ik daardoor op het verkeerde been wordt gezet (wat een Amerikaan leuk en goed vindt, vind ik vaak niet zo leuk en goed) en mijn verwachtingen niet blijken te kloppen. Als je tijd hebt, is het slim om de yelp-recensies te vergelijken met die op Tripadvisor, FourSquare, Google+ of OpenTable (in het geval van restaurants) om een wat completer beeld te krijgen.

• Maak je een  profiel aan, dan kun je zelf ook recenseren, check-in aanbiedingen ontvangen (yay!) én als je heel fanatiek bent, allerlei badges en privileges verdienen.

• Je kunt de app van Yelp gewoon in de Nederlandse appstore gratis downloaden. Ook voor Android en Windows is er een app. Geen zin in een app? m.yelp.nl is de mobiele versie van de website.

Heb jij nog Yelp-tips? Laat ze hieronder achter!

Misschien vind je dit ook leuk:

Online handigheid voor in NYC

Handig: gratis wifi-spots in NYC

Handige websites voor je NYC stedentrip

Vijf handige NYC apps

 

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>