Must-go: Zomerfestivals en Openlucht Films

Must-go: Zomerfestivals en Openlucht Films

Het is zó warm in New York op dit moment, dat de avond zo ongeveer het enige fijne moment is om buiten te zijn. Natuurlijk, een terrasje pakken ligt voor de hand, maar er zijn nog zoveel meer opties om van een zwoele avond te genieten. In ieder park en op ieder plein worden wel zomerfestivals en openlucht films georganiseerd. En – altijd fijn – de meeste activiteiten zijn gratis. Een paar tips ter inspiratie!

Openlucht bioscoop

River flicks new york city www.jsny.nl

Tot nu toe mijn favoriete zomer activiteit: gratis openluchtfilms. Inmiddels ben ik twee keer naar River Flicks aan de Hudson geweest. Wat mij betreft een heerlijk festivalletje, want het is er niet al te druk en op warme avonden zorgt het briesje vanaf de Hudson voor wat verkoeling.

Eerder schreef ik al een artikel over de verschillende openlucht filmfestivals, nu heb ik een paar tips voor je:

- Kom op tijd om een goed plekje voor het scherm te bemachtigen. River Flicks begint rond 20.45 uur, maar dan zijn de beste plekken allang vergeven. Tussen 18.30 en 19.00 uur heb je nog keuze genoeg. Dit geldt ook voor de andere openlucht films.

- Neem een lekker uitgebreide picknick mee, ideaal om de tijd te doden totdat de film begint.

- (Dit heb je niet van mij) Alcohol is op dit soort plekken eigenlijk altijd verboden, maar als je je drankje onopvallend in een beker giet, is de pakkans miniem ;-) .

Summerstage

summer stage central park www.jsny.nl

Summerstage is New Yorks grootste festival en vindt gedurende de hele zomer plaats. Op 17 plekken, in alle boroughs, worden meer dan honderd performances georganiseerd. Theater, dans, muziek.. Het komt allemaal voorbij. De meeste optredens zijn gratis te bezoeken. In Central Park vinden maar liefst 49 evenementen plaats, maar ook in andere parken en wijken kun je je laten verrassen. Check de kalender voor een overzicht van al het moois dat georganiseerd wordt.

Stargazing @ The High Line

Dit lijkt me nou zó leuk! Iedere dinsdag kun je op de High Line onder begeleiding van de Amateur Astronomers Association naar de sterren kijken. De activiteit begint rond zonsondergang en vindt plaats tussen West 13th en 14th Streets. Kijk hier voor alle details.
Combineer je avondje sterren kijken met een etentje in het Meatpacking District. Bijvoorbeeld bij de Chelsea Market, Fig & Olive, Abe & Arthur’s of Pastis.

Foto: Liz Ligon.

Summergarden @ MoMA 

 MoMA

Oeh, dit is ook een must-do hoor. Op zondagavonden in juli kun je gratis naar jazz luisteren in de beeldentuin van het MoMA. Er is dit jaar nog maar één concert gepland (zondag 28 juli), maar ik wilde Summergarden toch in dit lijstje opnemen omdat het een jaarlijks terugkerend evenement is. Het concert begint om 20.00 uur, de deuren gaan open om 19.00 uur.

Hopelijk heeft dit lijstje je een beetje geïnspireerd. Er is natuurlijk nog veel meer te in New York tijdens lange, zwoele zomeravonden.  Kijk voor een overzicht van alle mogelijke zomerconcerten in New York op deze website en spit deze lijst van Time Out door voor 101 zomeractiviteiten.

FacebookTwitterGoogle+Email

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>